Plitvička jezera kakva ne poznajete: skrivena kamera otkrila nevjerojatan prizor

Čopor razigranih vukova u Nacionalnom parku! Znate li tko se sve skriva u dubinama tamošnjih šuma? Ovih su se dana pojavile kamere…

Plitvička jezera kakva ne poznajete: skrivena kamera otkrila nevjerojatan prizor Plitviceblog/Facebook
30. 1. 2024

Ljubitelji Nacionalnog parka Plitvička jezera svakako poznaju Facebook stranicu Plitviceblog gdje nas oduševljavaju prekrasnim fotografijama ovog hrvatskog nacionalnog parka u različitim godišnjim dobima. Zimske fotografije, kada je nacionalni park prekriven snijegom i ledom, oduzimaju dah, a jednako tako oduzimaju i snimke njihovih stacionarnih kamera koje bilježe svašta. Između ostalog, prije nekoliko dana ulovili su razigrani čopor vukova i snimku podijelili sa svojim pratiteljima. Rijetko ih imamo prilike vidjeti ovakve u divljini...

Pritom su simpatično napisali kako vukovi tamo štite posjetitelje. Dodali su da vukovi rijetko ugrožavaju ljude te da su napadi u Hrvatskoj iznimno rijetki i događaju se samo u slučaju vukova. Da su 'opasni' vukovi, kakvima velik dio javnosti misli da jesu, zapravo potpuno drugačija stvorenja, često govore i u zolozi, koji to to potkrepljuju simpatičnim videima.

"Vukovi često kod ljudi pobuđuju razne predrasude, za što veliku odgovornost snose bajke i legende, gdje je vuk najčešće antagonist. No sasvim drugačiju sliku možemo vidjeti kod brige o štencima. Toliko nježnosti, pažnje, brige i ljubavi", napisali su prije nedavnih. Uvjereni su da nas vukovi mogu naučiti mnogim stvarima, pa tako i pokazivanja nježnosti u čemu su oni pravi majstori. Zajednica je iznimno važna u svijetu vukova i izvor je njihove topline, bliskosti i ljubavi.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.