VIDEO: Playboy ga je 1980. nazvao "Le Car", "Das Auto" je kopija imena, a dizajner Nicolas Jardin uskrsnuo je Peticu u Matrix verziji i full na struju

 Prototip Renault 5, namiguje farovima, zrcali ime, svjetli u tisuću kolora i sve je podređeno struji i bit će isključivo na električnu energiju. Renault 5 kreće stazama Bube, Minija, PT Cruisera, Fiata 500..., uz pomoć strujnog udara. Nicolas Jardin, kreator novog Renaulta 5 otkriva kako je na novi i moderan način izradio drukčiji, a opet prepoznatljiv Renaulta 5.

Kultni automobil iz 70-ih s trepćućim svjetlima, znači li vam to išta? Prototip Renault 5 predstavljen u siječnju posebna je replika kultnog auta. Nicolas Jardin, dizajner eksterijera prototipa, govori nam kako je na suvremen način reinterpretirao poznati izgled originalnog Renaulta 5. 

VIDEO: Playboy ga je 1980. nazvao "Le Car", "Das Auto" je kopija imena, a dizajner Nicolas Jardin uskrsnuo je Peticu u Matrix verziji i full na struju Renault Press
13. 2. 2021

"Le Car" stiže na velika vrata, kultni Renault 5 na struju prva je ikona povratnik "novog vala", a potom slijedi i "Četvorka". Gill Vidal, novi šef dizajna Renaulta, koji je bio dijete Peugeota, predstavio je "Novi val Renaulta.  Otkrio je "Nouvelle Vague", smjer novog Renaulta 5 koji ići utabanim stazama "velikih povratnika" Minija i Fiata 500, ali na struju! I nipošto ne žele uprskati kao VW Beetle i posebice PT Cruiser, koji su propali. Kad je ugledao svjetlo dana 1972.  Playboy je Renault 5 predstavio kao "Le Car", a sad su g Francuzi krstili kao "Nouvelle Vague". Desetljeća prije nego što će VW za svoja vozila koristiti slogan "Das Auto". Bit će na struju, a do 2025. godine Renault će predstaviti sedam potpuno novih električnih Renaulta. Nakon "Petice" stiže i četvorka. Nazvan prototipom Renault 5 i konkurira Hondi e i MINI Electricu, uz obećanje pristupačne cijene, prema riječima izvršnog direktora Renaulta Luce De Mea.

Nakon što su šefovi otkrili glavne karte na red polako dolaze i oni koji su u tišini svojih kreativnih ureda radili na tome da Renault 5 uskrsne. Nicolas Jardin je možda i najznačajniji u toj priči. Dizajner je koji je imao ideju klasičan i prepoznatljiv pogled oživjeti u ovovremenom modelu Renault 5 Prototype. I nije daleko taj dan kad ćemo ga imati priliku voziti.

Kultni automobil sedamdesetih sa svjetlima koja namiguju. Zvuči li vam to poznato? Naravno, to je R5! Njegov je nestašan izgled dio našeg nasljeđa pa se iz modela Renault 5 Prototype predstavljenog u siječnju može jasno zaključiti otkud potječe. Nicolas Jardin, autor vanjskog dizajna prototipa pojasnio nam je kako je na suvremen način oživio prepoznatljiv izgled originalnog Renaulta 5.

Ah, taj R5! Svatko će se lako sjetiti nestašnog i buntovnog pogleda koji je ubrzo stekao kultni status, baš kao i sâm automobil. Još je 1972., godine kad je taj model stigao na tržište, Renault tom pogledu dao i lice u popularnom reklamnom crtanom filmu Les aventures de Supercar. Isti je lik bio česta pojava na cestama tijekom kampanje „Zgrabi upravljač“ provedene u isto vrijeme. Svjetlima Renaulta 5 dodane su lijepe oči i tako je krenuo upoznati francuski narod.

Od kultnog izgleda do novog života

Već se puno pisalo o modelu Renault 5 Prototype koji je predstavljen 14. siječnja kad je najavio budući električni model koji će biti nasljednik originalnog modela R5. Treba napomenuti da su dizajneri genijalno oživjeli originalni izgled inačice iz 1972. Nisu pribjegavali retro dizajnu, ali iz prototipa su jasno vidljivi prepoznatljivi elementi njegova kultnog pretka. Iz samog srca Technocentrea, mjesta na kojem se razvijaju koncepti i modeli Grupe Renault, Nicolas Jardin otkriva kako se razvijao njegov projekt: „Nismo imali neograničenu slobodu u radu na ovom projektu. Bila je to reinterpretacija modela R5 i njegovo prenošenje u budućnost. Morali smo dizajnirati suvremeni proizvod.“

Kako bi se ponovno dizajnirala nestašna glavna i dnevna svjetla, „dizajn smo započeli s linijama, kutovima i radijusima elemenata s prednjeg dijela originalnog R5. Zatim su tijekom skiciranja glavna svjetla poprimila posve drukčije dimenzije i dizajn“.

Njihov konačan izgled vrlo je razrađen, isklesan i podsjeća na oči koje se smiju i blago su naborane. Dnevna svjetla pravokutnog su oblika i nalaze se na dnu te podsjećaju na dodatna svjetla za maglu s originalne inačice. Kao i tada, smještena su na prednji odbojnik u boji karoserije. „Njihova kristalna i trodimenzionalna obrada te izuzetno precizan dizajn podsjećaju na laserske rezove, na svijet aerodinamike i aeronautike.“

Tehnologija u službi izražajnosti

Konačno, za oživljavanje kultnog izgleda modela R5 upotrijebljeni su ultramoderni procesi. Konkretno, LED Matrix tehnologija omogućuje ugradnju programirane animacije s pomoću koje svjetla oživljavaju. To je vidljivo iz, primjerice, niza svjetlosnih efekata kojima automobil izražava dobrodošlicu. Osvjetljava se novi logotip automobila, čime se pokreće animacija koja se proteže u prednju rešetku. Zatim se uključuju glavna svjetla, kao da automobil namiguje. Nemoguće je ne primijetiti to namigivanje! „Zahvaljujući Matrix tehnologiji i animacijama iz svjetlosnog pozdrava uspjeli smo ponoviti izražajnost i nestašnost pogleda originalnog automobila.“

 

Dakle, zbog dizajna i tehnologije svjetla modela Renault 5 Prototype na papiru nemaju puno toga zajedničkog s originalnim modelom R5. Ipak, izgled nam je posve prepoznatljiv. Oklada je dobivena! „Da bi bio dostojan nasljednik modela R5, automobil je morao biti izražajan i živahan. Uspjeli smo to postići na ovom prototipu te je on savršen primjerak suvremenog dizajna i radosti življenja svojstvene marki Renault", zaključio je Nicolas Jardin.

PR - Native tekst

Renault 5 kreće stazama Bube, Fiata 500, Minija i to na struju - Nicolas Jardin, dizajner novog Renaulta 5

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.