Pa to nije istina! Jeep je zapeo pod ledenjakom, a njegovo spašavanje vlasnika je pošteno opteretilo džep

Pomoći je mogao jedino helikopter Black Hawk, kakve ima i Hrvatska vojska, čiji je sat najma oko 8000 dolara. Prije svega, kako je on tu uopće dospio, priča je za sebe.

Pa to nije istina! Jeep je zapeo pod ledenjakom, a njegovo spašavanje vlasnika je pošteno opteretilo džep The Drive
27. 7. 2023

Prije nekoliko dana na Aljasci je spašen Jeep Grand Cherokee koji je pronađen uz stazu koja prolazi ledenjakom Knik.

Navodno je vozilo skliznulo s ceste i palo ravno u mulj i ledenjačku vodu, a ako je vjerovati riječima vlasnika koji se pismom obratio upravitelju zemljišta, ostavio ga je u blizini ledenjaka, a sutradan, kada se vratio, više ga nije bilo.

 
Neko vrijeme pokušavao je uvjeriti sve uključene da je vozilo ukradeno.

Najsmješnije je to što se odgovorni ne sjećaju da su tamo ikada pronašli vozilo, dapače, nitko ne zna točno kako je vozilo tamo uopće završilo.

Ali činjenica je da se moralo spasiti. Ovo je bilo sve samo ne jednostavno, a kamoli jeftino.

Spašavanje vozila povjereno je tvrtki Elite Towing & Recovery, ali zbog jakih kiša i nastale blatnjave i mokre ceste kamioni nisu uspjeli doći do mjesta, pa je nastala ideja o "klasičnom" spašavanju , gdje bi kamion jednostavno izvukao vozilo, nije uspio.

 
Stoga nije bilo druge nego u pomoć pozvati tvrtku Northern Pioneer koja se bavi iznajmljivanjem helikoptera.

Tako su u pomoć priskočili s Black Hawkom, čiji je sat najma oko 8000 dolara. Možda ga može utješiti činjenica da je vozilo tek minimalno oštećeno.
 

Kako kažu iz tvrtke Elite, tijekom spašavanja je oštećen samo blatobran, što je posljedica dizanja u dvije točke, a ni do ove ozljede ne bi došlo da se, kako se šale odgovorni, radilo o spašavanju nečeg puno vrijedijeg, poput Lamborghinija.

 
Jeep je zapravo bio u zraku samo dvije minute prije nego što je prizemljen.

Cijena cijele akcije nije poznata, no odgovorni su naplatili dugotrajan proces, uključujući i dva naleta helikoptera na SUV, a što je najsmješnije, vozilo je još uvijek u voznom stanju, a vlasnik ga želi čim prije natrag.

Preberit

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.