Odlazi zadnja Ruža hrvatska iz Bruxellesa, pakira kovčege i ide u mirovinu, zamijenti će je Ladislav Ilčić, uposlenik Hrvatske televizije, violinst u Simfoničarima i čelnik HRAST-a

Ode hrvatska Ruža u mirovinu, a od 1. srpnja u Bruxellesu mijenja je Ladislav Ilčić, uposlenik HRT-a. Violinist u Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije, profesor, bivši čelnik HRAST-a sa završenom Glazbenom akademijom Sveučilišta u Zagrebu već obavlja primopredaju s čelnicom Suverenista, bivšom kanadskom policajkom, saborskom zastupnicom i iskusnom konzervativkom. Novi član Europskog parlamenta iz Hrvatske bio je u prošlom sazivu Sabora i zastupnik, na prošlim izborima bio je na Škorinoj listi, a znan je kao koalicijski partner Ruži Tomašić s Europarlamentarnih izbora 2019. Tad je i pao dogovor da će upravo ovaj glazbenik i političar koji je pohađao je i Rudarsko kemijsku školu u Varaždin zamijenti je kad ode u europsku političku mirovinu. Što rekla to i ostvarila. Upravo pakira kovčege i odlazi iz Bruxellesa.

Odlazi zadnja Ruža hrvatska iz Bruxellesa, pakira kovčege i ide u mirovinu, zamijenti će je Ladislav Ilčić, uposlenik Hrvatske televizije, violinst u Simfoničarima i čelnik HRAST-a Igor Stažić
21. 6. 2021

Napisao: Borut Černelić

Snimio: Igor Stažić

30. lipnja 2021. godine hrvatskoj zastupnici u Europskome parlamentu iz političke skupine Europski konzervativci i reformisti Ruži Tomašić trebao bi prestati zastupnički mandat zbog zastupničina odlaska u mirovinu.

Zastupnica Ruža Tomašić mandat u Europskome parlamentu osvojila je na izborima 2019. godine, kao prvoplasirana na zajedničkoj listi Hrasta – Pokreta za uspješnu Hrvatsku, na kojoj su još bile i Hrvatska konzervativna stranke (HKS), Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević i Ujedinjeni hrvatski domoljubi (UHD). Prema podatcima Državnoga izbornog povjerenstva Republike Hrvatske, Ruža Tomašić osvojila je 69.989 glasova ili 76,45 %, a drugi na popisu bio je bivši čelnik Hrasta te zaposlenik Hrvatske radiotelevizije (HRT) Ladislav Ilčić s osvojenih 1.770 glasova ili 1,93 %.

 

U skladu s time, Ladislav Ilčić trebao bi od 1. srpnja 2021. godine započeti mandat hrvatskoga zastupnika u Europskome parlamentu umjesto zastupnice Ruže Tomašić. Zastupnik Ladislav Ilčić odlučio se zadržati u političkoj skupini Europski konzervativci i reformisti, a trenutačno je u tijeku primopredaja dužnosti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.