ZAGREB ZOVE! Otkrijte Metropolu i njezine ljepote na otvorenom ovog ljeta - dobrodošli u Summer BuzZg!

DOĐITE!!! Niz besplatnih koncerata na otvorenom ovog ljeta? Ljubitelji roka, kazališta, stand up komedija, klasične glazbe... teško će pronaći nešto bolje u okružju, a ima tu i puno toga za mlade...

Vrhunski glazbenici, poput Anastasiye Petryshak, Joyce Jonathana i Cameristi della Scala muziciraju u glavnom gradu! Tu su i The Killers, Nick Cave and The Bad Seeds, Deftones in Róisín Murphy...

Osjećaš li. Sloboda, veliki, otvoreni parkovi i prostori, atmosfera na ulici? Zagreb će oživjeti još jednu epsku ljetnu sezonu.

Tu su i rokeri Postmodern Jukebox, Placebo, Simple Minds, Whitesnake, Kiss i Pixies koji će nastupiti uživo ovog ljeta

ZAGREB ZOVE! Otkrijte Metropolu i njezine ljepote na otvorenom ovog ljeta - dobrodošli u Summer BuzZg! Marija Gašparović
1. 6. 2022 | Promo

Ove godine, međutim, postoji mnogo razloga za uživanje u ljepoti glavnog grada na otvorenom -Dobrodošli na Summer BuzZg, u vrijeme kada se sve događa u Zagrebu!

Zagreb je jedan od najzelenijih i pješačkih gradova u Europi, koji će zaživjeti ovog ljeta, budući da će sve veću reputaciju Zagreba kao destinacije umjetnosti, glazbe i kulture učvrstiti zavidnim ljetnim programom u kojem cijela obitelj može pronaći nešto za sebe . Nastupi uživo na otvorenom bit će pravilo, a ne iznimka, stoga obujte cipele za hodanje i pripremite se za otkrivanje zvukova i prizora ovog prekrasnog grada uz Summer BuzZg. Prije svega, bit će to ovo ljeto glazbe. Odakle drugo započeti nego na slikovitom Trgu kralja Tomislava za ovogodišnji Zagreb Classic, niz koncerata na otvorenom na otvorenom? Ljubitelji klasične glazbe teško će pronaći nešto bolje - vrhunski glazbenici poput Anastasiye Petryshak, Joyce Jonathana i Cameristi della Scala sedam će dana izvoditi izniman program u atmosferskoj pozadini središnjeg Zagreba, dok publika upija ambijent ispod zvijezde na prekrasnom travnjaku. Ulaz je slobodan!
 

Tražite malo rock glazbe ovog ljeta? Provjerite jeste li uhvatili jedan (ili sve!) Postmodern Jukebox, Placebo, Simple Minds, Whitesnake, Kiss i Pixies koji će nastupiti uživo ovog ljeta. I ne zaboravite zabilježiti kraj lipnja za povratak jednog i jedinog - IN Music Festivala. Ove godine bit će još jedna izvanredna postava, uključujući glavne zvijezde – The Killers, Nick Cave and The Bad Seeds, Deftones in Róisín Murphy. 

Ako ste došli zbog glasbenih festivalov, na pravom ste mjestu. Jeste li ambiciozni DJ? Ljubitelji elektronske glazbe svoje znanje mogu provjeriti na ovogodišnjem LMF festivalu koji se održava na jezeru Jarun. Puno se događa i na jezeru Bundek, gdje ljeti možete plesati uz Pop Up Bundek uz odličnu domaću hranu i piće. Ali ako baš želite plesati s pogledom, obratite pozornost na termine legendarnog BSH Events Medvedgrad, gdje možete plesati cijelu noć u moćnom dvorcu visoko iznad grada. 21. lipnja je Svjetski dan glazbe koji ćemo obilježiti u velikom stilu jer će neke ulice i trgovi grada biti prepušteni glazbenicima amaterima i profesionalnim glazbenicima, a Muzej suvremene umjetnosti imat će raznovrstan ljetni program klasičnih koncerata i izložbi. Zagreb ima bogatu kazališnu tradiciju, a ovogodišnji bogati program Ljetne večeri HNK nudi izvrsnu ponudu za ljubitelje kazališta, dok će se ljubitelji anime moći prepustiti bogatstvu animirane kulture na godišnjem Animafestu.

Magija Zagreba ljeti leži u atmosferi ulica i parkova dok se lokalno stanovništvo miješa s turistima, a tempo života usporava u toplijim mjesecima. To je prekrasno mjesto za lutanje i otkrivanje, a nova otkrića uistinu su iza svakog ugla ... ili u dvorištu.

“Dvorišta” su popularan dodatak ljetnoj sceni, vremenu kada mnoga gradska dvorišta oživljavaju umjetnošću, izložbama, glazbom i hranom. Samo slijedite svoju znatiželju i vidite gdje ćete završiti. Najmlađima treba obratiti pozornost na inovativni Mali Zagreb - dvorac u dvorcu. Minijaturne instalacije tradicionalnih zagrebačkih građevina razasute su po cijelom gradu, a mlade sokolske oči trebale bi biti oprezne i pronaći što više. Zagreb razvija svoju globalnu reputaciju zbog svoje ulične umjetnosti i nema boljeg vremena za vidjeti umjetnost od OKOLA - festivala umjetničkih intervencija, kada ulice oživljavaju eksplozijom zadivljujuće umjetnosti za domaće i međunarodne umjetnike. Ljeti je Zagreb grad na otvorenom u kojem možete ponijeti knjigu i dekicu u nekom od brojnih parkova. Ili piknik. Pridružite se projektu Mali piknik, jednom od najšarmantnijih događanja u Zagrebu, gdje samo trebate ponijeti svoju dekicu - vaši izbori za piknik i zabavu su već tu. Ulice. Takva radost ljetnog lutanja i otkrivanja Zagrebom. U Gornjem dvorcu nikad nije tako živahno kao tijekom Ljeta na Matošu, kada povijesna jezgra nudi bogat program koncerata uličnih bendova, stand-up komičara i vrhunske gastronomije. No, možda najbolje vrijeme za uživanje u uličnoj atmosferi glavnog grada Hrvatske - i ove godine na njegovu 26. obljetnicu - je legendarni Cest is d’Best, najstariji hrvatski ulični festival. Bogat i raznolik program za cijelu obitelj okuplja stotine izvođača iz cijelog svijeta u višednevnoj glazbi, drami, dječjim aktivnostima, umjetnosti, sportu i predstavama. Zaista je “d’Best”. Jedan grad, jedno ljeto, bezbroj nevjerojatnih iskustava u ljepotama Zagreba na otvorenom. Jedva čekamo da vas pozdravimo

Summer BuzZg

PR objava

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.