Nevolje za Volkswagen - tuže ga i Švicarci!

Oko šest tisuća Švicaraca pokrenulo je zajedničku tužbu protiv Volkswagena i njegovih dilera u Švicarskoj, zbog afere ''Dieselgate'', u kojoj je Volkswagen varao na testovima o emisiji štetnih plinova.

Nevolje za Volkswagen - tuže ga i Švicarci! Pixabay.com
2. 1. 2018

Vlasnici VW-ovih automobila tvrde kako su pretprjeli ogromne financijske gubitke zbog Volkswagenove manipulacije emisijom štetnih plinova. Prvo, zato što su automobili bili precijenjeni kao vozila koja štite okolinu, iako to nisu bili. Ali i zato jer je njihova cijena na tržištu doživjela drastičan pad nakon izbijanja skandala.
Oštećeni vlasnici tvrde da je šteta oko 15 %  ukupne vrijednost novog automobila, što je od 3 do 7 tisuća švicarskih franaka, odnosno 2,5 do 6 tisuća eura po osobi. Uz Grupu VW optužen je i lokalni uvoznik AMAG, a oštećenici tvrde kako optuženi nisu spremni na pregovore i eventualnu naknadu štete.

Automobilskoga giganta afera je u Sjedinjenim  Američkim Državama dosada koštala oko 30 milijardi dolara, a tužbe se nakon toga samo nastavljaju.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.