Josipović najavio svoju utrku za Pantovčak, a za Daliju i Milanovića drži da "nemaju šanse"

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović iznenadio je pristaše i protivnike stajalištem da još razmišlja o predsjedničkoj kandidaturi na izborima krajem ove godine. Smatralo se, naime, da je porazom od Kolinde Grabar Kitarović na prošlim izborima završio angažman u visokoj politici. Nerealne ambicije bivšeg predsjednika ili još jedan pokušaj mrvljenja biračkog tijela s ljevice

Josipović najavio svoju utrku za Pantovčak, a za Daliju i Milanovića drži da "nemaju šanse" Teleskop.hr
10. 1. 2019

Kolumne/Vijesti

Piše Marko Barišić/Teleskop.hr

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović nemalo je iznenadio i svoje pristaše i protivnike stajalištem kako još razmišlja o predsjedničkoj kandidaturi na izborima krajem ove godine. Držalo se kako je porazom od Kolinde Grabar-Kitarović na prošlim izborima završio svoj angažman u visokoj politici. I sam je to svojedobno sugerirao kazavši kako će se više posvetiti radu na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je redovni professor.

Međutim, nagađanja u javnosti kako bi ipak mogao pokušati opet doći na Pantovčak i sam je potvrdio u razgovoru za Jutarnji list.  Doduše nije rekao kako je siguran da će se kandidirati, ali formulacijom da “razmišlja” o tome ostavio je otvorena vrata toj opciji. Za svaki slučaj je udario po većini mogućih protukandidata koji bi mogli doći s tog političkog spectra.

Bivšeg premijera Zorana Milanovića, s kojim se ne podnosi i kojeg vjerojatno krivi i za svoj neuspjeh u srazu s Kolindom jer ga navodno SDP nije podržavao koliko je očekivao, u startu je eliminirao tvrdnjom kako on “ni ne spada u ljevicu”. I Daliju Orešković, čelnicu nove stranke, START-a, također je izbacio iz igre kazavši za nju da “nema nikakve šanse” kao protukandidatkinja Kolindi.

Više: https://teleskop.hr/vijesti/nerealne-ambicije-bivseg-predsjednika-o-samo-ne-opet-josipovic/

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.