Nema predaje Viktore: - Ovo je i zemlja svih nas koji ne krademo, koji ne podmićujemo, za poštenje, za život dostojan malog čovjeka

Viktor Šimunić u rijetko emotivnom obraćanju razočaran hrvatskim pravosuđem koje ne procesuira lopovluk, štetočine, bezobraznike, rastrošnike koji naš novac koriste za osobne probitke, žderačinu, mobitele... nije mogao izdržati, a ne spomenuti one koji su ga proganjali i koje je pobijedio na izborima.

Kazao je gradonačelnik Oroslavja: - Vjerojatno je više vas već vidjelo najnoviju vijest da je doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv Tušeka i Gredičaka. Koliko je meni poznato, odbačeno je iz razloga, jer tehnički tada nisam bil županijski vijećnik.

Osjećam se jako razočarano, dojde mi da trenutno spakiram kofere i preselim isti moment, ali to je valjda normalno, osjećaji dolaze i odlaze. Jel ovo znači da ne postoji kaznena odgovornost?
Nema predaje Viktore: - Ovo je i zemlja svih nas koji ne krademo, koji ne podmićujemo, za poštenje, za život dostojan malog čovjeka Robert Anic/Pixell
5. 11. 2021

Evo što je napisao Zagorec, emotivni borac za pravicu, pravdu, slobodu, jednakost: - Vjerojatno je više vas već vidjelo najnoviju vijest da je doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv Tušeka i Gredičaka. Koliko je meni poznato, odbačeno je iz razloga jer tehnički tada nisam bil županijski vijećnik.
Osjećam se jako razočarano, dojde mi da trenutno spakiram kofere i preselim isti moment, ali to je valjda normalno, osjećaji dolaze i odlaze. Jel ovo znači da ne postoji kaznena odgovornost?

Kakvu poruku šaljemo zajednici s ovime? Kakve vrijednosti njegujemo kao društvo s takvim odlukama? Kak to odgajamo našu djecu, da je u redu plivati u mutnom i da ti se na kraju ne bude ništa desilo? Kakva je poruka svima onima koji hoće prijaviti bilo kakav kriminal?

I kaj sad treba napraviti? Recite vi meni. Smatram da nisam mesija koji bude riješil sve probleme ove države. Mora nas definitivno biti više koji hoćemo prema naprijed, prema istini. I dalje budem maksimalno profesionalno i predano obavljal funkciju i posao gradonačelnika i trudil se grad ostaviti u boljem stanju nego kaj sam ga zatekel, no bojim se da nas budu ovi koji siju strah i vuku u mrak pregazili.
Javite mi se, pišite, ja smatram da ima nade da bude ova zemlja ugleda bolje dane, ali nemrem sam uspjeti u tom naumu. Treba nas biti više, trebamo se izboriti da bude pošteno, javite mi se da se povežemo, javite mi se da znam da se ima smisla dalje nastaviti boriti.

I već mi je prek glave njihovog monopoliziranja zastave, grba, domoljublja dok nas omalovažavaju, kradu i lažu. Tu sam se rodil, to je moja gruda i ne budem dopustil šačici pokvarenjaka da mi privatiziraju domoljublje! Bijesan sam kad se busaju u prsa da vole ovu zemlju a figu drže iza leđa! Dokad bude ovo trajalo, ljudi dragi?

Ovo je i zemlja svih nas koji ju ne krademo, koji ne podmićujemo, koji hoćemo živjeti normalno, pošteno, životom dostojnim malog čovjeka i sve one koji hoće prisvojiti ovu zemlju za osobne interese pozivam da odstupe! Takvi bi trebali razmišljati da odsele, takve bi mi kao društvo trebali moralno osuditi!
Ovo je naša zemlja!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.