Balkanski elektro bum! Nakon Svete Nedelje stižu elektro Fiati iz Šumadije i to već za godinu dana

U Kragujevac stigla oprema za proizvodnu liniju novog električnog automobila. Nekadašnja Zastava bit će lider u elektrifikaciji.

Balkanski elektro bum! Nakon Svete Nedelje stižu elektro Fiati iz Šumadije i to već za godinu dana Stellantis
2. 1. 2023

Napisao: Matjaž Gregorić

Koncern Stellantis, koji pod svojim krovom posjeduje i talijanski Fiat, tvornici u Kragujevcu isporučila je novu proizvodnu opremu, a u tijeku su i temeljite pripreme za realizaciju plana i projekta transformacije nekadašnje Zastave, u kojoj se do sada proizvodio Fiat 500L proteklih deset godina.

Njegova pravovremena implementacija, dolazak nove opreme i usklađivanje s inovativnim tehnološkim procesima koji podržavaju novu platformu prekretnice su za budućnost kragujevačke tvrtke.
  "Ovi koraci mijenjaju smjer i grade modernu tehnološku tvrtku za održivu mobilnost", rekao je industrijski direktor FCA Srbija Jovica Jovanović. U Stellantisu ističu da je Srbija od strateške važnosti za koncern i njegovo poslovanje u okviru globalni strateški plan do 2030. Tvornica u Kragujevcu će od sredine 2024. godine proizvoditi novi Fiatov električni automobil, koji još nije otkriven, niti mu je poznato ime.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.