Neka "visi" Linek, al' ako Gobac odluči staviti novog slugu (čitaj Vorija) opet smo na početku

Članska iskaznica više nikada ne bi smjela biti ključni kriterij odabira bilo kojeg izbornika. Kako objasniti da Mornar iz Bara ima veći budget od Cibone ili Splita? Kako objasniti da Červar, Čačić, Babić, Skelin i mnogi drugi uništavaju sportaše i da nitko od njih ne reagira? Kako je moguće da Kostelić, Vlašić, Rudić, Smajlagić, Primorac, Boban, Kukoč i mnogi vrsni sportski radnici ne mogu prismrditi tijelima HOO? Za Start piše Ratko Galjer, predsjednik Hrvatskog badmintonskog saveza, člana Hrvatskog olimpijskog odbora

Neka "visi" Linek, al' ako Gobac odluči staviti novog slugu (čitaj Vorija) opet smo na početku HRS
23. 1. 2021

Napisao: Ratko Galjer, predsjednik Hrvatskog badmintonskog saveza

- Hajdemo ozbiljno i argumentirano raspravljati o hrvatskom sportu. Nakon ove "rapsodije" u izvedbi "starog normalnog" našega Lineka rekao bih da ako dotični ode, ovaj poraz nije bio uzaludan. E sad, ako Gobac odluči staviti novog slugu (čitaj Vorija) opet smo na početku.
Neki slave Lina i njegove uspjehe, naprotiv tvrdim da smo zbog njega izgubili puno medalja. Zašto?
U prvom mandatu kreator naših uspjeha bio je Pipe Smajlagić, znalo se tko vodi time out, precizno i smireno. U drugom mandatu to je bio igrač/trener, Ivano Balić, svi su slušali i gledali ga kao boga. Nakon toga, problem, iza leđa mu je Vori (ista ptica). Vjerojatno novi izbornik, ne trebam objašnjavati zašto je to, gotovo pa sigurno.
Ista priča bila je s Ćirom u devedesetim, pored živog Ivića, da je bilo po poštenim kriterijima, nikad izbornik postao ne bi, nikad.
Što su ta dva lika imala na kontu do tada da postanu izbornici? Osim naravno članske iskaznice. Ante Čačić, je sljedeći primjer, meštar od tranzistora. Babić, kojem je samo vidoviti Milan falio iza leđa. Odbojka, uništena. Košarka na koljenima. Vaterpolo u padu. Rukomet u silaznoj putanji.
Infrastruktura iz prošlog stoljeća. Po ulaganjima u sport smo na dnu EU, sa samo 0,6 posto po BDP. Mađari su prvi, s čak 1,15% po BDP. Znate li kolika je to razlika u financijama, izgradnji sportske infrastrukture, ulaganje u izvrsnost, poticaje na lokalnim razinama.
Porezi su posebna priča. Sponzor plaća porez na svaku donaciju u sportu? Pa tko će lud ulagati svoj trud u društvo koje ti uzima pravilno usmjeren novac, u zdravlje i djecu.
Svi znamo da korupcija proždire zemlju, tako da ni sport nije pošteđen. Kako objasniti da Mornar iz Bara ima veći budget od Cibone ili Splita? Kako objasniti da Červar, Čačić, Babić, Skelin i mnogi drugi uništavaju sportaše i da nitko od njih ne reagira? Kako je moguće da Kostelić, Vlašić, Rudić, Smajlagić, Primorac, Boban, Kukoč i mnogi vrsni sportski radnici ne mogu prismrditi tijelima HOO?
I na kraju, kako nitko od naših vrhunskih sportaša ne kaže javno, dosta ste krečili? Bravo za Mamića danas u vijestima kada je rekao: - Stalno smo ulazili/izlazili, mijenjali mjesta i potpuno se pogubili". Dosta više, dosta sinkope. Tonemo i nema naprijed, bez ozbiljnih ljudi i profesionalaca.
Ne dovodite više nove Červare i Čačiće! Poštedite nas patnje.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.