Egipatska agonija! Pedro je ispao naš najuspješniji trener ikada. Rekli su, uz Norvežane smo favoriti, a Kauboji se vraćaju kao razbijena vojska

- U ime cijele reprezentacije želim Vam se ispričati, ovo je bio naš najlošiji turnir ikada, kazao je Domagoj Duvnjak koji nije krio razočaranje nakon debakla i s Danskom. Lino Červar je kazao nek' se pamte samo lijepe stvari, a bilo ih je u njegovih 47 godina trenerskog života. Naš je najtroferniji trener i zla kob je da odlazi s trenerske pozicije broj jedan tako ponižen i deklasiran. Koliko god smo vjerovali da je i nemoguće moguće egipatska agonija bila je nepopravljiva. Bez stožernih igrača, bez Stepančića, Cindrića, s ranjenim i zaraženim Duvnjakom i Karačićem zapravo je neralano bilo očekivati sveo ono što se najavljivalo prije prvenstva - da smo uz Norvežane glavni favoriti prvenstva.

Egipatska agonija! Pedro je ispao naš najuspješniji trener ikada. Rekli su, uz Norvežane smo favoriti, a Kauboji se vraćaju kao razbijena vojska HRS
25. 1. 2021

U ekskluzivnom razgovru za RTL https://sportnet.rtl.hr/vijesti/547333/rukomet-reprezentacija/video-lino-cervar-nakon-debakla-i-ispadanja-osvojio-sam-sve-doslo-je-vrijeme-za-spustiti-se-na-zemlju/ sada već bivši hrvatski izbornik je kazao: - "Ja sam rekao prije prvenstva da su bili favoriti, to su svjetski prvaci. Bez ključnih igrača u pravom stanju je bilo teško očekivati da će se igrači koji manje igraju oduprijeti Danskoj. U prvom poluvremenu smo se dobro držali, kasnije je ponestalo snage. Čestitam igračima za želju i volju, ali je u ovom trenutku Danska jača."

 
Červar ne smatra da je ovo neupsjeh, a ima poruku za one koji ga kritiziraju.

 
"Nije neuspjeh za mene, možda je realno stanje. Možda sam prenaglio sa zadnjom izjavom, kod igrača sam vidio želju. Htio bih dati važnu poruku: kad volimo nekoga tko nas voli, to nije zasluga. Kad činimo dobro nekome tko čini dobro, to nije zasluga. Mi bi trebali činiti dobro onome koji nam želi loše. Ljude koji nas žele poniziti, to nije dobro, ja sam takve volio kroz 40 godina, tjerali su me da budem bolji. Bez milosrđa nam neće biti dobro u našem društvu."

 
Očit je pad u odnosu na prošlu godinu i Europsko prvenstvo.

 
"Vrlo dobro znate i gledali ste EP gdje smo bili najbolja reprezentacija, ova ekipa nije bila pripremljena za ovo natjecanje. Nismo imali stožerne igrače, Duvnjak je kao najbolji igrač Europe imao koronavirus, a onda i temperaturu, nije on nadčovjek. Karačić je ranije napustio igru, Cindrića nema, Stepančića nema. Jeste li očekivali od igrača koji manje igraju da rješavaju? Mali Martinović i Halil su veliki talenti, ali nisu spremni rješavati Dansku. Možda smo trebali na ovo Prvenstvo s mlađim igračima, kao neke ovdje, da se izgrade. Ne možemo ni za ekipu ni za trenera koji su bili prvaci Europe reći da ne znaju, trebamo se znati ponašati."

I za kraj, poruka navijačima i onima u rukometu:

"Poručio bih klubovima i Savezu da pomažu klubove da izbacuju mlađe igrače. Svi očekuju zlato, to je nerealno. Treba nam jakih klubova koji bi trebali producirati nove igrače, nove Duvnjake. Mala smo baza, mala zemlja, trebamo ulagati više u razvoj novih igrača. Koristim priliku da se zahvalim svim ljubiteljima rukometa koji su nas podržavali svih ovih godina, htio bih da odlazim s boljim rezultatom. No, to je draž sporta, osvojio sam sve što se moglo, sad je došlo vrijeme da me spusti na zemlju. Neću rukomet napustiti totalno, star sam ali mi glava i daje radi" oprostio se Červar.

Duvnjak -

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.