Najbrži prst - do poticaja i od 9000 eura za elektro aute 22. travnja točno u 9 sati, iz Fonda poručuju - "Budite spremni"!

Samo još 7 dana do toliko očekivanih subvencija za elektro i plug in aute!!! Tko još nije odabrao još uvijek stigne. Možete birati između 80 marki i točno 291 vozilom. Na raspolaganju je za građane točno 15 milijuna eura, a natječaj traje sve dok se "sredstva ne potroše".

Aleksandar Halavanja iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost specijalno za START donosi PRECIZNA UPUTSTVA!

POZOR - do sada su poticaji znali planuti i u svega nekoliko minuta, stoga SAVJET - pripremite se za sljedeći ponedjeljak u točno 9,00 h!

Prijava mora sadržavati:
1. uvjerenje o prebivalištu prijavitelja
2. ponudu o kupnji vozila izdanu od strane prodajnog mjesta
3. račun za predujam...
 

Najbrži prst - do poticaja i od 9000 eura za elektro aute 22. travnja točno u 9 sati, iz Fonda poručuju - "Budite spremni"! Igor Stažić / Start
15. 4. 2024

Prvi korak u provedbi sufinanciranja nabave energetski učinkovitijih vozila za građane je bila objava Javnog poziva za proizvođače, generalne zastupnike ili uvoznike motornih vozila, koji su Fondu prijavili svoja prodajna mjesta i dostupne modele vozila koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva. 

Na poziv Fonda, za program sufinanciranja, se prijavilo 45 zastupnika vozila s 80 marki i 291 modelom vozila.

Svako prodajno mjesto će dobiti korisnički račun za prijavnu aplikaciju Fonda, a lista vozila, koja uključuje modele svih dostupnih energetski učinkovitih vozila, može se pronaći na stranici vozimoeko.fzoeu.hr .

5. travnja 2024. godine Fond je objavio Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila namijenjen građanima. Poziv je vrijedan 15 milijuna eura, a prijave se podnose od 22. travnja od 9:00 sati isključivo preko ovlaštenog prodajnog mjesta koje je naznačeno na Fondovoj listi prodajnih mjesta na mrežnoj stranici vozimoeko.fzoeu.hr. https://www.fzoeu.hr/hr/sufinanciranje-nabave-energetski-ucinkovitijih-vozila/7713
 
Prijava mora sadržavati:

1. uvjerenje o prebivalištu prijavitelja
2. ponudu o kupnji vozila izdanu od strane prodajnog mjesta
3. račun za predujam

4. dokaz o primitku uplate obveznog minimalnog predujma na račun prodajnog mjesta (minimalno 7% od tražene visine poticaja)


Po pojedinom vozilu moguće je dobiti do 40 posto sredstava, a za sufinanciranje su prihvatljiva ona energetski učinkovita vozila čija ukupna cijena, uključujući eventualni popust i PDV, ne prelazi 50.000 eura.
Maksimalni iznos poticaja ovisit će o kategoriji vozila - za električne automobile moći će se dobiti do 9.000 eura, za plug in vozila do 5.000 eura, a do 2.500 eura za motocikle i skutere.
 
Dodatne informacije o javnom pozivu mogu se dobiti telefonskim pozivom na 01/6448-444 ili dostavljanjem upita elektroničkom poštom na adresu enu.promet@fzoeu.hr .

Poticaji od 9000 eura, ali i senzacionalni popusti i od 5000 eura zbog ljute konkurencije i neviđene utakmice dilera auta


VIDEO: PRIPREMITE SE - PRED VRATIMA SU POTICAJI. Cijena Opel Mokke E od samo 18.900 eura, obećava Damir Dometran iz Opela!Za te novce prije dvije godine uz poticaje se mogao kupiti najpopularniji Twingo E s dosegom od 180 km, a"munja" je auto više kategorije i s gotovo 2 x većom autonomijom. Twingo E-Tech već od 14.100 EURA, Dacia Spring 14.700 eura, Citroen C3 E 16.900 eura...

Modela nikad više, a cijene nikad manje! ZATO PAŽLJIVO S ODABIROM! Još samo nekoliko dana dijeli nas od trenutka kad će Fond za zaštitu okoliša upaliti zeleno svjetlo i trka za 15 milijuna eura poticaja će početi.
Točno 291 modela vozila je na raspolaganju. Dobro pripazite, jer nije u cijeni sve, sve je više elektro auta u ponudi bez litiji ionskih baterija, sa sporim punjenjima...

Modela nikad više, a cijene nikad manje! ZATO PAŽLJIVO S ODABIROM! Još samo nekoliko dana dijeli nas od trenutka kad će Fond za zaštitu okoliša upaliti zeleno svjetlo i trka za 15 milijuna eura poticaja će početi. Prava je jagma i za Citroënom C3 E koji ima ima welektromotor snage 113 KS. Baterija mu je kapaciteta 44 kWh za domet od 265 km. S dužinom od 4015 mm, širinom od 1749 mm, visinom od 1813 mm, prtljažnikom od 310 litara Citroën C3 je za više od klasu veći auto i od do sada na poticajima najpopularnjih Twinga i Springa. Cijena od 16.900 eura iznimno je uvjerljiva, no hendikep je da ga ne možemo probati, jer ga naprosto još nema u salonima. No u Citroënu tvrde kako s isporukama neće biti problema i kako će svima onima koji "dobiju" bingo na poticajima sasvim sigurno ga i isporučiti do kraja godine. To je i krajnji rok Fonda u kojem se mogu konzumirati državne subvencije. Fiat je također u posljednji trenutak uspio prijaviti brata blizanca C3 E, Fiat 600 E, koji će s približno istom cijenom biti dostupan.

Brojni su modeli u igri koje možete birati, no najjače je odjeknula vijest od mogućnosti nabavke već "ozbiljno velikog" Opela, zapravo Mokke E od samo 18.900 eura! To je naprosto nevjerojatna cijena za tako ozbiljan auto i s tako respektabilnom dometom. Opel Mokka Electric pravi je magnet i ne samo zbog iznimno privlačne cijene. Dolazi s provjerenim električnim pogonom snage 100 kW/136 KS i okretnog momenta od 260 Nm te dosegom do 338 kilometara. Baterija je ista ona kao i u drugim Stelantisovim modelima te ugrađena u podvozje automobila.

Potpuna lista vozila koja će se moći nabaviti uz subvencije je znana. Ima točno 291 vozilo koje se može kupiti.  Sustav odabira Fonda i dalje je takav da će se poticaji odobravati prema listi prvenstva valjane prijave, odnosno kolokvijalno prema sustavu "najbržeg prsta".

22. TRAVNJA prodavatelji će prijavljivati kupce, a sufinanciranje će dobiti oni čije prijave stignu do kada se ne "potroši" budžet od 15 milijuna eura.

Očekuje se kako će "poticaji planuti" u svega nekoliko minuta, najviše desetak, jer slični scenariji kod najbržeg prsta odvijali su se i prethonih godina kada su se dijelili poticaji. O svemu smo razgovarali i u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s Aleksandar Halavanjom i to specijalno za START donosi PRECIZNA UPUTSTVA!

- Poziv će biti vrlo sličan kao i prethodnih godina. Najveća novost je ograničenje cijene električnog vozila, od 50 tisuća eura s PDV-om. Ljudi će moći dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 9000 eura za M1 kategoriju vozila ili do 40 posto sredstava investicije vozila, objasnio je Halavanja.

Istaknuo je da se sav novac koji Fond alocira i iskoristi. Ove godine na raspolaganju će biti najveći iznos do sada - 15 milijuna eura samo za građane.

Halavanja nam je ponovio kako su do sada najpopularnija vozila Renault Twingo, Dacia i Tesla, no ove je godine konkurencija nikad veća i nikad više relativno povoljnih modela nije bilo dostupno građanima. Moći će se nabaviti čak 291 vozilo uz poticaj, a tu su sad i Opel Mokkaa, Peugeot 206, Hyundai Kona, Fiat 600, Citroen C3 E... Ova dva posljednja moći će se kupiti uz popust od 9000 eura za sasvim prihvatljivih 16.900 eura, a autonimija im je i iznad 300 km. Što reći za broj i pol veću Mokku koja ide već od 18.900 eura... Trgovci se nikad bolje nisu pripremili i oni sami očekuju dobar odaziv.

- Obično dođe negdje između 1500 i 2000 prijava za električna vozila, koje onda sufinanciramo, i ta tri su se nametnula kao top modeli. Naravno, imate i L1 do L7 kategorije, to su mopedi, skuteri, motori, quadovi, manja vozila koja građani isto vole uzimati, rekao je Halavanja, dodajući da je za manja vozila subvencija 2500 eura odnosno 40 posto.

- Očekujemo da bismo mogli financirati negdje do 2000 prijava. Teško je to reći, rekao je Halavanja.

U kategoriju L1 spadaju skuteri, L3 su motocikli, dok su L7 quadovi.

Osobna vozila spadaju u kategoriju M1, koja uključuje električne automobile i plug-in hibride.

- Plug-in hibrid je kombinacija benzinskog motora i električne energije, znači možete ga dopunjavati s priključkom ili se voziti na benzin na većoj udaljenosti, objasnio je Halavanja.

Kada je riječ o postotku električnih vozila na našim prometnicama, Halavanja ističe da postoji još prostora za napredak. U Hrvatskoj je registrirano više od 7000 električnih vozila, od kojih je Fond sufinancirao 60-70 posto.

Poticaji kreću za 7 dana - kako do subvencija od 9000 eura za elektro auto - Samo još 7 dana do toliko očekivanih subvencija za elektro i plug in aute!!! Tko još nije odabrao još uvijek stigne. Možete birati između 80 marki i točno 291 vozilom. Na raspolaganju je za građane točno 15 milijuna eura, a natječaj traje sve dok se "sredstva ne potroše". Aleksandar Halavanja iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost specijalno za START donosi PRECIZNA UPUTSTVA! POZOR - do sada su poticaji znali planuti i u svega nekoliko minuta, stoga SAVJET - pripremite se za sljedeći ponedjeljak u točno 9,00 h!Prijava mora sadržavati:1. uvjerenje o prebivalištu prijavitelja2. ponudu o kupnji vozila izdanu od strane prodajnog mjesta3. račun za predujam...

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.