Tko je žena koja ruši Orbana. Liječnica je 2020. zamrznula status europarlamentarke i stala u prve redove protiv Covida

Fotografija: © European Union 2020

Tako to rade oni savjesni! Na poziv domovine, mađarska europarlamentarka i liječnica Katalin Cseh napustila je 2020. Europarlament i pridružila se mađarskim medicinarima u borbi protiv COVID-19. Danas čvrsto stoji uz oporbenog lidera Péter Márki-Zaya koji je jedini protukandidat Viktoru Orbanu na skorim izborima. Mađarska europarlamentarka Katalin Cseh, inače liječnica, dobrovoljno se pridružila borbi protiv koronavirusa početkon 2020. Jednako kao što je na početku Covid pandemije bila na prvoj liniji tako je i danas jedna od predvodnica ujedinjene mađarske opozicije koja želi srušiti Viktora Orbana. Jučer u intevjuu prvo za slovenski, a potom i za mađarsku televiziju kazala:

Orbán danas služi interesima Rusije i Kine u EU. Ipak, Mađari zaslužuju premijera koji zastupa mađarske interese, a Péter Márki-Zay je takva osoba.

Tko je žena koja ruši Orbana. Liječnica je 2020. zamrznula status europarlamentarke i stala u prve redove protiv Covida screenshot
25. 1. 2022

Mađarska europarlamentarka i članica kluba Renew u Europskom parlamentu, Katalin Cseh, bila se u zimu 2020. javila pozivu mađarskih službi hitne pomoći da se pridruži borbi protiv koronavirusa kao medicinski dobrovoljac, a danas je čvrsti pristaša demokratski izabranog oporbenog lidera Péter Márki-Zaya.

Cseh je obučena liječnica. “Iako je moj život krenuo u drugom smjeru, vjerujem da bismo svi trebali pružiti ruku pomoći ako možemo”, napisala je na Twitteru.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.