Možemo na aparatima zbog Milanovićeva preuzimanja SDP prijestolja!

Sandra Benčić već dijeli savjete Milanoviću: Da sam ja na toj poziciji… Na konferenciji za novinare Možemo! je predstavio koordinatore izborne kampanje, a Sandra Benčić i Tomislav Tomašević dali su izjave.  Najaktualnije pitanje bilo je ono o kandidaturi Zorana Milanovića za predsjednika Vlade.

Možemo na aparatima zbog Milanovićeva preuzimanja SDP prijestolja! Patrik Macek / Pixell
16. 3. 2024

“To nam nije poremetilo planove, mi ostajemo pri našoj odluci da na izbore izlazimo samostalno i nastavljamo pregovore sa SDP-om , koji idu zaista dobro, o zajedničkom izlasku u četiri izborne jedinice u takozvanoj točkastoj koaliciji”, kazala je Benčić na konferenciji za novinare. Benčić, ujedno premijerska kandidatkinja Možemo!, ne strahuje pritom da će Milanović zasjeniti ostale premijerske kandidate.

“Ne bojim se jer smo odlučili vrlo rano kakva će biti naša kampanja, da su potrebni novi ljudi za nova rješenja i nova perspektiva i da se moramo prestati vrtiti u istim krugovima već 30 godina”, poručila je i dodala kako ne zna što Milanović misli kada govori o Vladi nacionalnog spasa, javlja Dnevnik.hr

Nema koalicije s desnicom


Ponovila je i kako im Domovinski pokret nije prihvatljiv kao partner nakon izbora. “Nismo imali takvu situaciju pa nemamo niti sudsku praksu oko tog pitanja. Ja bi to ostavila Ustavnom sadu. Da sam na toj poziciji, ja bih prvo dala ostavku. Vjerujem da će SDP poštivati odluku Ustavnog suda”, izjavila je Benčić.

U kampanji, kazala je, bavit će se konkretnim problemima umirovljenika, mladih, plaćama itd., a ne difamacijama, spinovima i prepucavanjima što su, smatra, pokazatelji političke nemoći.

Naš politički profil je jasan, inzistirat ćemo na sadržaju, konkretnim temama i idejama, kazao je i koordinator stranke Tomislav Tomašević.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.