Most koalirao s Možemo i SDP-om na Korčuli i doveo HDZ na vlast. Zeleno, crveno, plava koalicija pošteno se nasukala

SDP se nasukao na Otoku! Vladajući na Korčuli grdo se prevarili. Složili lijevo, desnu, zelenu koaliciju i na sveopće iznanađenje potučeni su do nogu od HDZ-a!

SDP je sa žetončićima s lažne desnice i regresivne ljevice dobio samo 23 posto (13 mandata)! HDZ 56 posto i 36 mandata! Možemo dobilo 7, a Most samo jednog vijećnika.

Je li Korčula opomena oporbi da pazi što radi i da ne stvara neprirodne saveze

Most koalirao s Možemo i SDP-om na Korčuli i doveo HDZ na vlast. Zeleno, crveno, plava koalicija pošteno se nasukala FB / hdz
23. 10. 2023

Trijumf HDZ-a, potop SDP-a i njegovih koalicijskih partnera, Mosta i Možemo! Na mjesnim izborima u Grad Korčula, uz rekordnu izlaznost od oko 40 posto, HDZ je slavio u oba gradska kotara te u 6 od 8 mjesnih odbora. Povjerenje dojučerašnjoj opoziciji na "partizanskom otoku" ukazalo je gotovo 56 posto birača, a "Partiji SDP" - koja je uz žetončiće s lažne desnice i regresivne ljevice na vlasti u Korčuli - samo 23 posto. HDZ je osvojio čak 38 od ukupno 61 vijećničkog mandata, SDP 13, Možemo 7, grupa građana 2, a MOST samo jednog.
Andrija Fabris, predsjednik HDZ-a Korčula slavodobitno je izjavio:

- Velika je to pobjeda! Korčulanke i Korčulani su pokazali što misle o nesposobnoj SDP vlasti i njenim partnerima. Drage sugrađanke i sugrađani, zahvaljujemo vam na potpori. Vaš se glas na ovim izborima jasno čuo! Pred nama su novi projekti i zajednički uspjesi!

HDZ Korčula posebno se na FB pohvalio senzacionalnim rezultatima:

- APSOLUTNA POBJEDA HDZ-a NA IZBORIMA ZA GRADSKE KOTARE I MJESNE ODBORE


Građani Korčule pokazali što misle o SDP-u i njihovim koalicijskim partnerima
Rekordna izlaznost i apsolutna pobjeda Hrvatske demokratske zajednice obilježili su izbore za gradske kotare i mjesne odbore u Gradu Korčuli.
Naime, na izbore koji su održani danas, izašlo je čak 40 posto naših sugrađana kojima ovom prilikom zahvaljujemo na povjerenju koje su nam pružili.
Na ovim izborima Hrvatska demokratska zajednica, zajedno s onima koji su nas podržali, ukupno je osvojila vlast u osam od deset gradskih kotareva i mjesnih odbora. Povjerenje nam je, na razini Grada Korčule, poklonilo gotovo 56 posto naših sugrađana.
Osvojili smo 38 od 61 mandata u vijećima gradskih kotara i mjesnih odbora, dok je vladajući SDP dobio tek 13 mandata, MOŽEMO njih sedam, a grupa građana dva, a MOST tek jedan mandat.
Budimo jasni, ovo je velika pobjeda za Hrvatsku demokratsku zajednicu, a naši sugrađani jasno su pokazali nesposobnoj SDP-ov vlasti koja neuspješno vodi naš Grad, što o tome i misle.
Jer, nakon više od dvije godine voditi Grad, a onda na izborima za mjesne odbore ostvariti tek 23 posto glasova je porazno, pa čak i za SDP. Rezultati njihovih koalicijskih partnera još su i zanemariviji.
Zasigurno im nije pomogla ni blamaža s nepoznavanjem vlastitog statuta i nepredavanjem ispravne dokumentacije prilikom kandidiranja za ove izbore.
Ta pravna bitka bila je prva na kojoj je HDZ Korčula ostvario pobjedu, a danas smo dokazali da smo jači i tamo gdje je najvažnije, u političkom ringu, gdje su naši sugrađani iskazali svoju volju, kao što smo i najavili!
Cijenjeni sugrađani, drage Korčulanke i Korčulani, hvala Vam na ukazanom povjerenju. Vaš glas na ovim izborima jasno se čuo! Pred nama su novi projekti, zalaganja i zajednički uspjesi!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.