Moguć je nuklearni rat! Samo u prvih nekoliko sati umre 91,5 milijuna ljudi. "Mislio sam, 'Putin to nikada ne bi učinio'. I onda učini baš to!"

"Zapadne zemlje ne poduzimaju samo neprijateljske mjere protiv naše zemlje na gospodarskom planu, najviši predstavnici vodećih članica NATO-a daju agresivne izjave o našoj zemlji", rekao je Vladimir Putin. Koliko je to ozbiljno s njegovim prijetnjama i zastrašivanjem... preispituje se cijeli svijet.

Dopisnik BBC-ja iz Moskve Steve Rosenberg, kao odgovor na Putinovu nedjeljnu nuklearnu prijetnju upozorio je da ruskom vođi ništa nije strano.
 
 

Moguć je nuklearni rat! Samo u prvih nekoliko sati umre 91,5 milijuna ljudi. "Mislio sam, 'Putin to nikada ne bi učinio'. I onda učini baš to!" Pixabay
21. 3. 2022

- Sve to nije nimalo lako i jednostavno, kaže dopisnik BBC-ja iz Moskve Steve Rosenberg, kao odgovor na Putinovo nedjeljno nuklearno pooštravanje. članak je započeo osobnim priznanjem:

“Koliko sam puta pomislio: 'Putin to nikada ne bi učinio'. Onda je napravio upravo to. Mislio sam da Putin nikada neće pripojiti Krim Rusiji. Pa je tako. Mislio sam da nikad neću započeti rat u Donbasu. Pa, ona je. I mislio sam da nikada neću pokrenuti potpunu invaziju na Ukrajinu. Pa, ona je. Odlučio sam da se izraz 'nikad ne bi' ne odnosi na Vladimira Putina.”

Ukratko, ne želimo zastrašivati, već samo ističemo da je situacija izuzetno ozbiljna i da nitko ne želi eskalaciju sukoba. Previše je nevinih života u igri.
U strahu pred najstrašnijim

Stručnjaci s američkog Sveučilišta Princeton proveli su 2019. godine simulaciju nuklearnog sukoba koji počinje jednom ruskom nuklearnom raketom i brzo eskalira recipročnim napadima na vojne baze, a potom i na veće gradove. Samo u prvih nekoliko sati umre 91,5 milijuna ljudi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.