Mislav Kolakušić neće ni sa Živim zidom, ni s Dalijom Orešković, ni s bilo kojom od postojećih političkih opcija, vjeruje samo građanima

Na sve češće pitanje je li Mislav Kolakušić “uvezan” s postojećim političkim strankama, je li njihov “igrač” koji treba razmrviti dodatno biračko tijelo i surađuje li s Darijom Orešković, novonastaloj političkoj zvijezdi te njoj sličnima oglasio se i sam sudac Trgovačkog suda u Zagrebu na stranici Antikorupcija.hr, udruge građana kojoj je na čelu

Mislav Kolakušić neće ni sa Živim zidom, ni s Dalijom Orešković, ni s bilo kojom od postojećih političkih opcija, vjeruje samo građanima Bojan Markičević Haron
7. 1. 2019


- 1/1 stojim iza ideje kako su moji saveznici jedino građani! Nemam, niti ću imati kontakte s “partnerima" koje nameću mediji, kazao je na portalu Antikorupcija.hr Mislav Kolakušić, osnivač ove udruge građana koja je u samo dva mjeseca uspjela narasti i na više od 20.000 članova, u kojoj želi volontirati njih 5000, a koja na Facebook stranici ima sada već gotovo 100.000 pratitelja.
- Jedini saveznik kojeg sudac Kolakušić i njegov tim priželjkuju u budućem radu su građani svjesni stanja u Republici Hrvatskoj i voljni svojim djelovanjem doprinijeti korjenitim promjenama. Iako pojedini mediji pokušavaju nametati s kim bi i kako sudac Kolakušić trebao surađivati, od početka je jasno da su građani jedini istinski partner u ostvarenju vizije uređene i napredne Republike Hrvatske, napisano je na stranici Antikorupcija.hr.

Dometnuli su jednako tako: - "S obzirom na učestale navode pojedinih medija u kojima se suca Kolakušića dovodi u vezu, u smislu potencijalne suradnje, s mnogim tzv. novim političkim opcijama i pojedincima, obavještavamo javnost da je sudac Kolakušić u potpunosti posvećen razvoju projekta Antikorupcije i suradnji s građanima te da u svom budućem radu ne vidi navedene aktere kao potencijalne partnere. U tom smislu, sudac Kolakušić i udruga Antikorupcija nisu imali, nemaju i neće imati kontakte s opcijama i pojedincima koji im se medijski nameću, a koji se u medijskom prostoru percipiraju kao “nove političke opcije”. Sve takve insinuacije plod su medijskih neutemeljenih pretpostavki i nemaju veze sa stvarnošću. Jedini saveznik kojeg sudac Kolakušić i njegov tim priželjkuju u budućem radu su građani svjesni stanja u Republici Hrvatskoj i voljni svojim djelovanjem doprinijeti korjenitim promjenama kao i oni pojedinci i organizacije za koje se procijeni da su vjerodostojni zagovaratelji pravne države i dubokih društvenih reformi."
Sudac Kolakušić je jedini pravosudni djelatnik u Republici Hrvatskoj koji jasno i glasno govori da je sustav hrvatskog pravosuđa katastrofalan i da treba opsežne i duboke promjene. Bez uređenog pravosudnog sustava, brzog i zakonitog suđenja i ostvarivanja prava građana ni jedno društvo ne može napredovati, već je osuđeno na neizbježno propadanje, korupciju i apatiju. Sudac Kolakušić je zbog svoje beskompromisnosti najveća šansa Hrvatske da konačno stane na kraj pravosudnom kaosu, a time i propadanju Hrvatske.
Zanimljive su i reakcije Sudčevih pratitelja na Facebooku, koji gotovo da mu unisono daju bezrezervnu potporu. Njihov je zajednički nazivnik kako Mislav Kolakušić odista ima pravo kad je odabrao takav, istina, puno teži put. Očigledno je kako su mu medijske i ine insinuacije o koaliranju s postojećim političkim establišmentom i nadolazećim političkim igračima počele pričinjavati štetu i kako naprosto mora odgovoriti činjenicama i istinom. Stoga nije nimalo čudno da jedan takav moralan građanin koji ima potrebu mijenjati Hrvatsku na bolje, kaže da neće koalirati ni surađivati s ni jednom od postojećih političkih opcija, a ni s pojedincima i novim strankama koje nastaju i koje mu kao saveznike nameću mediji zbunjujući javnost. Ideja Antikorupcije.hr je izgraditi povjerenje građana i s njima potaknuti promjene. Ovo je zapravo sve i puno više od političke stranke, a zašto je tome tako nazire se iz stave Antikorupcije.hr gdje se tvrdi kako su jedino građani ti koji mogu iznijeti u Hrvatskoj korjenite i potrebne promjene. Svaka suradnja s postojeći garniturama izaziva kompromise, a to nije dobro za efikasno odlučivanje i provođenje žurnih i neophodnih promjena.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.