Kako nas varaju s mesom: bivši mesar otkrio podle trikove (drugi put opreznije!)

Često smo svjedoci prijevara koje prodavači u trgovinama izvode na štetu kupaca.

"Imajte na umu da je meso uglavnom uvijek puno vode, pa - primjerice - kilogram odreska koji ste donijeli kući i stavili u hladnjak nakon nekoliko sati ne teži toliko. Meso gubi na težini zbog vode."

Kako nas varaju s mesom: bivši mesar otkrio podle trikove (drugi put opreznije!) Bobo
19. 4. 2024

Prodavači koriste razne trikove kako bi kupce natjerali da plate veće iznose, prodajući im gotovo sve što je dostupno, s mentalitetom "ako radi, radi". Prijevare su osobito česte u prodaji mesa i suhomesnatih proizvoda. Varanje s težinom sve je češće. Na primjer: jedan od kupaca je u dućanu vagao paket od 100 grama, ali je vaga zapravo pokazala samo 78 grama mesa. Nije prvi put da se takve nepravilnosti primjećuju kod većih količina, ali na 100 grama razlika je očita", stoji u objavi na Instagramu. Ali to nije bio jedini takav slučaj. Nekoliko bivših mesara javno je upozorilo na trikove u mesarskoj industriji, pišu mediji
- zagreb.info.

Trikovi u mesarstvu

"Imajte na umu da je meso uglavnom uvijek puno vode, pa - primjerice - kilogram odreska koji ste donijeli kući i stavili u hladnjak nakon nekoliko sati ne teži toliko. Meso gubi na težini zbog vode. U Osim toga, trgovine imaju i vagu. Često stavljaju nešto dodatno ispod papira na kojem se vaga meso, što povećava težinu proizvoda", objasnio je bivši mesar koji je zbog toga dao otkaz Što se tiče mesnih proizvoda, mnogi mesnici odbijaju mljevenje svježeg mesa i radije nude već gotovo mljeveno meso. Time se rješavate ostataka i izbjegavate nuđenje čistih komada mesa. Većina potrošača ne razmišlja o ponovnom vaganju pakiranog mesa kod kuće ili u trgovini ne znajući da je u cijenu uključena i težina papirnate ili plastične ambalaže. Česti su i trikovi s preklapanjem deklaracija i razlikama u cijenama proizvoda i na blagajni.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.