Mate Rimac među Top 5 "titana" najutjecajnijih mogula koji kreiraju električne automobile, u društvu s Muskom, kineskim i britanskim premijerom...

Top Gear, kultni magazin među Top 10 najutjecajnijih uvrstio 3 Britanca, 2 Nijemca, te po jednog Kineza, Amerikanca, Talijana, Južnoafrikanca i zamislite - Hrvata. Razvoj EV -a više nije slobodno uporište Silicijske doline, starih industrijskih titana ili moći Kine, navodi Top Gear https://www.topgear.com/car-news/electric/10-most-influential-people-shaping-electric-cars?fbclid=IwAR2Lqb0gw3GoC7RX_nYrK7hLiIMoEk0AHXMlDysOpcevS2rsZZNU3l399Aw. Hrvatski wunderkind prkosi dogmi da znanje, inovacije, kreativnost, uspjeh i tehnološka lucidnost stiže jedino iz razvijenih država. Nisu SAD, Kina, Francuska, Južna Koreja, Velika Britanija... jedine koje doprinose razvoju svjetske e-mobilnosti. Rame uz rame s najvećima, s Elonom Muskom (3), Herbert Diessom iz Porscha (1), Jennifer Granholm (2), Joe Bidenovom desnom rukom za energiju, Lewis Hamiltonom (4) svjetskim prvakom u F1 koji budućnost vidi u struji i kojeg je auto industrija i politika prepoznala kao jednog od najvećih ambasadora novih tehnologija. Na popisu moćnika koji mijenjaju svjetsku auto industriju na najjače još su i kinskei predsjednik Xi Jinping (7),  Luca de Meo (6), Toddington Harper (8), Albert Biermann (9), Boris Johnson (10).

Mate Rimac među Top 5 "titana" najutjecajnijih mogula koji kreiraju električne automobile, u društvu s Muskom, kineskim i britanskim premijerom... Start
22. 8. 2023

- Tko može bolje ocijeniti Matu Rimca i njegov kredibilitet u svijetu elektro mobilnosti nego Porsche. Njemačka kompanija misli ozbiljno kad je riječ o hrvatskom inovatoru. Prošle su godine povečali svoj udio u njegovoj tehnološkoj tvrtki Rimac automobili, a pred koji mjesec prepustili su mu i Bugatti, svoj dragulj s kojim više nisu znali špto da rade. Surađuju na mnogim poljima, partneri su na električnom pogonu s Rimcem. Činjenica da je Rimac napravio prekrasan polu autonomni električni hiperautomobil od 1914 KS ne pokazuje samo koliko je pametan, već i da može pronaći druge pametne inženjere u svojoj rodnoj Hrvatskoj. Razvoj EV -a više nije slobodno uporište Silicijske doline, starih industrijskih titana ili moći Kine. To je obrazloženje Top Geara koje stoji uz petoplasiranog Matu Rimca.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.