Majmunske boginje ili majmunska posla? Markotić: - "Smrtnost je oko 10 %!" Kolakušić: - "Ako nam i njih podvale onda smo zbilja pravi majmuni

Tko je u pravu, profesorica Markotić ili pravnik Kolakušić? I dok ravnateljica Klinike za infektivne bolesti tvrdi kako i novi virus ima potencijal širenja, a smrtnost je oko 10 posto, eurozastupnik je zgrožen novim poduhvatom farmaceutskog lobija te tvrdi da ćemo ispasti pravi majmuni ako nam nametnu novu zdravstvenu, nacionalnu i svjetsku histeriju.

- Nametanje majmunskih boginja je dokaz da Europu i svijet vode majmuni, koji i nas žele napraviti majmunima i stvoriti planet majmuna, kaže Kolakušić

Dvije jako suprotstavljene izjave u protekla 24 sata izazvale su veliki pozor. Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" prof. dr. Alemka Markotić objasnila je na državnoj televiziji kako izgledaju simptomi zaraze ističući kako se moramo paziti, a istovremeno je na društvenim mrežama Mislav Kolakušić, hrvatski zastupnik u Europarlamentu upozorio na novu epidemiju širenja globalnog straha nazvavši je "majmunskim poslom"!

Majmunske boginje ili majmunska posla? Markotić: - "Smrtnost je oko 10 %!" Kolakušić: - "Ako nam i njih podvale onda smo zbilja pravi majmuni Bojan Haron Markičević i Josip Regović/Pixell
26. 5. 2022

Snimili: Bojan Haron Markičević/Start i Josip Regović/Pixell

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" prof. dr. Alemka Markotić opisala simptome majmunskih boginja: “Smrtnost je oko 10 posto”! Ističe da je to opasna bolest, koja ima potencijal širenja.

Od početka svibnja u Europi i Sjevernoj Americi bilježi se sve veći broj slučajeva zaraze virusom majmunskih boginja. Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je da kod nas zasad nije evidentiran nijedan slučaj. Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić objasnila je kako izgledaju simptomi zaraze.

“Svi znamo koji se bavimo ovim poslom, a vidjeli smo to u zadnje dvije godine, da su virusi ćudljivi, da mogu promijeniti taktiku. Sjetite se samo virusa zika koji je godinama bio blaga bolest u Africi pa je širenjem u druga područja napravio značajnije probleme.”

Majmunske boginje najviše se pojavljuju kod muškaraca koji su imali odnose s muškarcima i to u zajednicama koje su promiskuitetne, naglasila je profesorica te dodala: -  “Osobe koje imaju stalne partnere na neki način ne moraju se brinuti ako ta osoba nije bila izložena virusu. Mijenjanje partnera može pogodovati razvoju bolesti. Sami simptomi sliče velikim boginjama, na sreću, velikih boginja u cirkulaciji nema. Ta je bolest cijepljenjem u potpunosti iskorijenjena. Kod majmunskih boginja također imamo jako otečene limfne čvorove”.

Mislav Kolakušić u svojoj je objavi napisao: - Psihopatska potreba za kontrolom i stvaranjem panike nije nestala sa smirivanjem korona ludila. Mediji i njihovi vlasnici imaju novu fiksaciju, zvanu majmunske boginje. Ponovo uvode pojam epidemije, s entuzijazmom prate prve otkrivene slučajeve od države do države, održavaju izvanredne konferencije, traže navodne izvore zaraze. Sada se već radi o kultu koji je sve opasniji za normalne građane. Kao i kod svakog kulta, stupanj ludila se samo povećava dok ne dosegne neizdrživu razinu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.