Ljevičarka poput oluje, otkrila kako Rimac ne troši pravilno 52 milijuna državnog novca kojeg je dobio za homologaciju Nevere

Katarina Peović ne vjeruje “Neveri”: Mate Rimac nije napravio ono što je obećao kada je dobio 52 milijuna kuna potpora od države.

Katarina Peović katarina peović/fb
19. 10. 2021

Poslala sam zastupničko pitanje ministru Ćoriću o 52,2 milijuna kuna potpora dodijeljenih Rimcu za homologaciju Nevere. Svi su rokovi probijeni, homologacija nije izvršena, a očito nikome osim Radničkoj fronti nije bitno na što se novac troši kad se radi o medijskim i političkim liblinzima.

Prije nego što nastavimo, da objasnimo: zastupnica koja je postavila pitanje je Katarina Peović, a svoje birače zastupa u Saboru Republike Hrvatske; ministar Ćorić kojemu je postavila pitanje je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja u Vladi Republike Hrvatske; Rimac je Mate Rimac, hrvatski inovator i poduzetnik, osnivač i direktor tvrtke Rimac Automobili; Nevera je električni sportski automobil koji proizvode Rimac Automobili; Radnička fronta je politička stranka na hrvatskoj ljevici čija je članica i Katarina Peović; 52,2 milijuna kuna nepovratna su sredstva odobrena tvrtki Rimac Automobili za razvoj Nevere posredstvom Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, u nastavku teksta HAMAG-BICRO, javlja Slobodna Dalmacija.

Fronti na meti
Nije tajna da Radnička fronta ne voli Matu Rimca. Blago rečeno. On za njih predstavlja sve ono najgore što kapitalizam nudi. Baš sve. U više su navrata javno istupali protiv mladića rođenog u Livnu pokušavajući uvjeriti medije da mu prestanu tepati. Nisu uspjeli. A jako su se trudili.

Redovito spominju i poduzetnikova oca Ivana Rimca, kojega nazivaju HDZ-ovim privatizacijskim tajkunom. Osuđivanim zbog gospodarskih malverzacija. Spominju i mnoge dosadašnje Rimčeve “medijski napuhane” e i milijune kojima se barata kao da su pijesak. Ni grabež za zemljište u Svetoj Nedelji, gdje Rimčeva tvrtka ima sjedište, ne propuštaju spomenuti. Više o svemu piše Teleskop.hr https://teleskop.hr/hrvatska/katarina-peovic-ne-vjeruje-neveri-mate-rimac-nije-napravio-ono-sto-je-obecao-kada-je-dobio-52-milijuna-kuna-potpora-od-drzave/?fbclid=IwAR0w7wNBJJPqexHA9cut-8yCA-BpwxDfZLvP-StxWPDGvZXDP0xUdW0zIxY

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.