Nakon povijesne pobjede Mikaele Shiffrin, navijači su se nemilosrdno obrušili na Lindsey Vonn

Mikaela Shiffrin osvojila je svoju 83. pobjedu u karijeri, nadmašivši rezultat Lindsey Vonn. Je li joj umirovljena skijašica doista ugodila? Mnogi vjeruju da to nije tako...

Nakon povijesne pobjede Mikaele Shiffrin, navijači su se nemilosrdno obrušili na Lindsey Vonn Instagram/mikaelashiffrin/Twitter/Pslmanianew/fotomontaža
25. 1. 2023

Mikaela Shiffrin postala je prva alpska skijašica u povijesti koja je osvojila 83 pobjede u Svjetskom kupu u alpskom skijanju. Amerikanka se veselila novom pothvatu na veleslalomu na Kronplatzu (Plan de Corones) u talijanskim Dolomitima. Pobjedom je nadmašila uspjeh Lindsey Vonn, koja je karijeru završila s 82 pobjede u 2019. godini. Shiffrin sada zaostaje samo za legendarnim Ingermarom Stenmarkom koji je karijeru završio s 86 pobjeda.
 

Čestitala joj je također i Vonnova

38-godišnja Vonn je prije četiri godine završila karijeru zbog ozljede. Htjela je uhvatiti rekord Ingermara Stenmarka, ali je morala priznati premoć. Već tada je govorila da će njezin rekord (82 pobjede) vjerojatno oboriti Shiffrin, no sada se to i obistinilo. Na uspjehu joj je čestitala na društvenim mrežama: "Čestitam, Mikaela. Još jedna prekretnica."
 

Obožavatelje nije ni najmanje iznenadila

Vonn se smatra izrazito natjecateljskom osobom koja teško priznaje poraz. I nakon završetka karijere bavi se skijanjem, nedavno je kao prva žena u povijesti provozala skijašku stazu Streif, na kojoj su već mnogi skijaši slomili kosti i ligamente. Zbog njezine kompetitivnosti, mnogi smatraju da čestitke Shiffrin nisu bile iskrene. Također, mnoge je obradovalo što je Mikaela Shiffrin postala najbolja skijašica svih vremena.

"Čestitam Mikaeli Shiffrin što je nadmašila Lindsey Vonn svojom 83. pobjedom. Bilo je krajnje vrijeme da skinemo s trona ovu gnusnu osobu", glasio je jedan od Vonninih tweetova kao odgovor. "Očito sam jako nepopularana. Ohrabrimo jedni druge umjesto da se kritiziramo. Ponosna sam na Mikaelu. Ali nisam ponosna na tvoj komentar i sigurna sam da bi Mikaela imala slično mišljenje. Zabavite se", napisala je umirovljena skijašica.
 

"Tišina Lindsey Vonn o Mikaelini zmagi pove več kot tisoč besed," se glasi drug komentar, na katerega se je odzvala Vonnova. "Mislim, da si zamudil nekaj korakov. Srečna in ponosna sem na Mikaelo."

Nisu prijateljice

Poznato je da Amerikanke nisu baš najbliže. "Ne čujemo se često, ali smo se čule kada joj je otac umro i kada je nedavno umrla moja majka. Pisala sam joj za Novu godinu i čestitala na Semmeringu (Shiffrin je prošlog mjeseca dobila tri uzastopna meča u austrijskom centru, op. a.) i rekla joj da jedva čekam gledati je kako ruši sve rekorde,” rekla je Vonnova za The Denver Post.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.