Lijepa Putinova glasnogovornica izjavila opasnu prijetnju svima onima koji šalju oružje i plaćenike u Ukrajinu

- Države koje šalju plaćenike i oružje u Ukrajinu same sebi stvaraju ogromne probleme. Slovačku je Maria Zakharova izrijekom navela, a mogli su se još neki prepoznati u njenom drčnom obraćanju. Službena predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova u eteru projekta Solovyov Live nije pri tome spomenula najveće ukrajinske dobavljače oružja, poput Francuske, Njemačke, Engleske, Sjedinjenih Američkih Država...

Lijepa Putinova glasnogovornica izjavila opasnu prijetnju svima onima koji šalju oružje i plaćenike u Ukrajinu Ruska vlada/Press
17. 3. 2022

Zemlje koje šalju plaćenike i oružje u Ukrajinu stvaraju sebi probleme, rekla je Zakharova.

- "Ako se donese takva odluka, o davanju oružja Ukrajini, kao što je to recimo donijela Slovačka, a i neke druge zemlje, oni sebi sami stvaraju probleme. Kao i novačenje plaćenika, to se događa preko ukrajinskih veleposlanstava diljem svijeta", rekla je.

Zakharova je napomenula da će se plaćenici s oružjem u rukama vratiti u ove zemlje i građani će početi postavljati pitanja o sudbini svojih sunarodnjaka.

"I nećete morati trčati k nama, tražiti, moliti, zahtijevati nešto. Nećemo slušati", dodala je.

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je 24. veljače specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini kao odgovor na apel čelnika republika Donbasa za pomoć. Naglasio je da planovi Moskve ne uključuju okupaciju ukrajinskih teritorija, cilj je demilitarizacija i denacifikacija zemlje. Nakon toga su SAD, EU, Velika Britanija, kao i niz drugih država objavile da uvode sankcije ruskim fizičkim i pravnim osobama.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.