Aksel Lund Svindal obolio od raka: "Osjetio sam da nešto nije u redu i otišao sam na liječnički pregled"

U dirljivoj objavi na društvenim mrežama 39-godišnjak je objasnio da se sve dogodilo vrlo brzo.

Nakon što su četvorica nogometaša njemačke Bundeslige nedavno otkrila da boluju od raka testisa, na takav se korak odlučio i bivši norveški skijaš Aksel Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal obolio od raka: "Osjetio sam da nešto nije u redu i otišao sam na liječnički pregled" aksel Svindal / instagram
26. 9. 2022

Nakon što su četvorica nogometaša njemačke Bundeslige nedavno otkrila da boluju od raka testisa, na takav se korak odlučio i bivši norveški skijaš Aksel Lund Svindal koji je javno obznanio bolest. Norvežanin je objavio kako je liječenje bilo uspješno."Osjetio sam da nešto nije u redu i otišao sam na liječnički pregled. Brzo sam prebačen u bolnicu gdje su sumnje liječnika potvrđene. Rak testisa", napisao je na društvenim mrežama dvostruki olimpijski prvak.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aksel Lund Svindal (@asvindal)

Ključan je bio sistematski pregled

Sve se dogodilo vrlo brzo, dodao je Svindal, no budući da se na pregled odlučio u ranoj fazi bolesti, prognoze liječenja su vrlo dobre. "Zahvaljujem norveškom javnom zdravstvenom sustavu", dodao je Svindal, istaknuvši da je liječnički pregled kod prve sumnje ključan. Svindalova uspješna karijera, uključujući dvostruki ukupni pobjednik Svjetskog kupa i peterostruki svjetski prvak, završila je 2019. godine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aksel Lund Svindal (@asvindal)

 
Nedavno je u Njemačkoj među nogometašima Bundeslige otkriven povećan broj slučajeva raka testisa; u posljednjem je tumor otkriven kod Jean-Paula Boetiusa, a prije njega pregledi su tu bolest pokazali i kod Marca Richtera, Tima Baumgartla i Sebastiena Hallera.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.