Kršteno više filipinske nego hrvatske djece u zagrebačkoj crkvi svetog Blaža

Hrvatski Filipinci imena djeci daju najčešće po Luki Modriću, a ima tu i Lucija, Ana, Snježana... Sebastian je jedna od osam filipinskih beba iz Zagreba koje su krštene u crkvi svetog Blaža. On ima i drugo, popularno, hrvatsko ime, Luka.

Kršteno više filipinske nego hrvatske djece u zagrebačkoj crkvi svetog Blaža Nova TV screenshot
11. 3. 2024

Njegova majka Ani i otac Paul ispričali su da su mu dali ime Luka jer im se sviđa Luka Modrić. “Ovdje smo četiri godine, dijete se rodilo u Hrvatskoj pa zato”, dodali su. Kako bi se povezali sa svojom novom domovinom, Filipinci su većinom birali hrvatske kumove. “Danas sam kuma, sretna sam zato što su jako, jako topli ljudi, jako su friendly i jako su iskreni”, ispričala je kuma Davorka Krizelj, javlja Dnevnik.hr https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/filipinske-bebe-krstene-u-zagrebackoj-crkvi---837113.html

“Odabrali smo Hrvate jer su oni jako dobri ljudi i veseli su”, objasnila je majka Berlie. Nakon krštenja, Filipinci i Hrvati zajedno će slaviti život.

“Nakon ovoga idemo doma na malu zabavu u naš stan gdje ćemo slaviti s prijateljima i kolegama”, prepričali su Ray i Jesa. Ove godine je u crkvi sv. Blaža u centru Zagreba kršteno više filipinske nego hrvatske djece. Danas je bio rekordan broj krštenih.

Ove godine je u crkvi sv. Blaža u centru Zagreba kršteno više filipinske nego hrvatske djece. Danas je bio rekordan broj krštenih.

"To je najviše što sam ja čak u hrvatskim pojmovima imao, imali smo već u četiri navrata druga krštenja filipinske djece. Po kršenju mi postajemo dio jedne velike obitelji Crkve, ali još više od Crkve postajemo djeca Božja", rekao je vlč. Anđelko Katanec, pastoral migranata Zagrebačke nadbiskupije.

Prekrasnu priču iz zagrebačke crkve donio je Dnevnik.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.