Požar štrajka širi se Europom! Gorjelo na desetke lomača duž slovenske autoceste: zapalili ih nezadovoljni farmeri (što se događa?)

Seljački protesi na samoj granici s Hrvatskom! ZAŠTO SVI ŠTRAJKAJU, A MI NE? Slovenski poljoprivrednici trebali bi zapaliti oko 30 krijesova na različitim mjestima diljem zemlje.

Požar štrajka širi se Europom! Gorjelo na desetke lomača duž slovenske autoceste: zapalili ih nezadovoljni farmeri (što se događa?) Žiga Živulovič jr./Bobo
13. 1. 2024

Noćas su uz štajersku autocestu poljoprivrednici zapalili krijesove u znak solidarnosti s njemačkim poljoprivrednicima. Kako javlja slovenski portal N1, lomače su zapaljene, jer Slovenija nije dovoljno solidarno odgovorila na prosvjede njemačkih poljoprivrednika i u znak neslaganja s poljoprivrednom politikom u Sloveniji.

 
 
Lomače sigurno podalje od ceste

Čin paljenja krijesova podijelio je na društvenoj mreži X i zastupnik Nove Slovenije Aleksander Reberšek, koji je napisao da će se krijesovi paliti u znak podrške njemačkim poljoprivrednicima, zbog neslaganja s poljoprivrednom politikom u Sloveniji i kao znak negodovanja imenovanje novog tima u Ministarstvu poljoprivrede Jedan od inicijatora paljenja krijesova iz Spodnjesavinjske doline rekao je za N1 da bi poljoprivrednici u 18 sati trebali zapaliti ukupno 30-ak krijesova u Šmarju pri Jelši, Šentjurju, Domžalama, Lukovica i drugdje. Lomače su se palile na njihovoj zemlji uz glavnu cestu ili magistralu, što je sigurna udaljenost od ceste, objasnio je.
 

Priložnost novi ministrski ekipi

Rekao je i da su novom timu u Ministarstvu poljoprivrede spremni dati vremena da se dokažu, iako se ne slažu s poljoprivrednom politikom Vlade. Paljenje lomače pozdravila je i Ruralna mladina Slovenije na društvenoj mreži Facebook i napisala kako je "plamen simbol goruće želje za brzim i hitnim promjenama".Njemački poljoprivrednici ovaj su tjedan nekoliko puta prosvjedovali zbog vladinih planira smanjenje subvencija u poljoprivredi. Poljoprivrednici su traktorima blokirali nekoliko cesta i ulica diljem zemlje, uzrokujući kaos tijekom jutarnje špice.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.