Iz Zagreba Kinezi napadaju cijelu bivšu Yugu te Albaniju! Kineski je to, a ne onaj engleski MG i rastura širom Europe, odnedavno i u Hrvatskoj

Prvi ozbiljni "kinez" u Europi i to na benzin i struju. Europski proizvođači na aparatima! Samo17.500 eura za benzinac Golf klase.

MG mjesečno  planira prodati najmanje 100 na hrvatskom i regionalnom tržištu.
S novim uvoznikom na prvo mjesto dolaze benzinski i hibridni modeli, a iduće godine električni modeli žele najmanje tri posto tržišnog kolača u regiji i Hrvatskoj.

Iz Zagreba Kinezi napadaju cijelu bivšu Yugu te Albaniju! Kineski je to, a ne onaj engleski MG i rastura širom Europe, odnedavno i u Hrvatskoj MG
3. 2. 2023

MG Motor nije potpuna nepoznanica na hrvatskom tržištu. Za poslove uvoza i distribucije sada je odgovorna tvrtka Grand Automotive Adriatic sa sjedištem u Zagrebu, koja je dio izraelske grupe Taavura; potonji je nedavno preuzeo poslove uvoza Renault vozila u Hrvatskou i Sloveniju.

Službeni početak prodaje na slovenskom tržištu, koje novi uvoznik vidi kao najperspektivnije u regiji (uz Sloveniju uključuje Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu) , Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Albanija), prvotno je najavljen za prošlu jesen, ali je malo odgođen zbog osiguranja odgovarajućih zaliha automobila. Pa ipak, čini se kako je kineska (nekoć britanska) marka automobila spremna za osvajanje balkanskih kupaca, jer su u Grand Automotive Adriatic u plan prodaje za ovu godinu upisali 100 automobila mjesečno.
 

A što brend priprema za početak prodaje? Model koji bi trebao uvjeriti većinu kupaca je dobro poznati nedavno osvježeni MG ZS s dva benzinska motora, ručnim i automatskim mjenjačem. Unatoč kompaktnim vanjskim dimenzijama (duljina 4,33 metra), jedan je od najprostranijih modela, sa stražnjim prtljažnikom od 448 litara, proširivim do 1375 litara. Paleta motora počinje s 1,5-litrenim benzinskim četverocilindrašem snage 78 kW (106 KS), a alternativa je moderni 1,0-litreni prisilno punjeni trocilindraš sa 82 kW (111 KS). Cijene kreću od 17.500 eura.

Drugi model je HS, nešto veći automobil s naglaskom na obiteljsku upotrebu, a pokreće ga benzinski motor od 119 kW (162 KS). Postoji i u eHS plug-in hibridnoj izvedbi, koju pokreće 1,5-litreni turbobenzinski motor, a potpomognut je elektromotorom od 90 kW, pa je ukupna snaga sustava 190 kW (258 KS). Snaga s benzinskog motora prenosi se putem automatskog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa, dok elektromotor snagu prenosi putem električnog pogona s četiri stupnja prijenosa. Osnovni benzinac HS prodaje se za 23.900 eura, a plug-in hibrid za 37.900 eura.

Električni modeli crossovera ZS, kombija MG5, potpuno novog MG4 i vrhunskog modela Marvel R bit će pušteni u prodaju sljedećih mjeseci, dok Marvel R, jedini MG ima logističkih problema i kašnjenja u proizvodnji, neće stići do sljedeće godine. Tvrtka Grand Automotive Adriatic priprema se i za preuzimanje zastupstva za kinesku marku lakih gospodarskih vozila Maxus, koja je također dio koncerna SAIC.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.