Najbogatiji "Hrvat" na svijetu težak je 31,8 milijardi eura! Tko je jedva 30-godišnji mladić hrvatskih korijena koji je 37. najbogatiji čovjek na planeti? (nevjerojatno koliko para ima u rukama)

Njegovi preci potječu iz Zadra, nedavno pokojni tata Dietrich Mateschitz bio je čuveni austrijski biznismen rođen u Štajerskoj, a obogatio se na zubnoj pasti Signal, a naposljetku i na čarobnom napitku Red Bull kojeg je "skrojio" po receptnu egzotičnog tajlandskog narodnog pića! Bogatstvo Marka bilo je već bilo položeno u kolijevci. 31,8 milijardi eura ima trenutno na kontu!

Austrijski "Hrvat" je najbogatiji od "naših" ljudi, a slijedi ga obitelj Lukšić iz Čilea i Hrvatske čije se bogatsvo danas procjenjuje na približno 16,5 milijardi eura, a udovica Andrónica Lukšića Iris Fontbona, koja je na čelu obitelji, jedna je od najbogatijih žena na svijetu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Swarovski💎 (@victoriaswarovski

Najbogatiji "Hrvat" na svijetu težak je 31,8 milijardi eura! Tko je jedva 30-godišnji mladić hrvatskih korijena koji je 37. najbogatiji čovjek na planeti? (nevjerojatno koliko para ima u rukama) EXPA/ JFK EXPA/ JFK / pixell
7. 4. 2023

Kad se rodio, dobio je krila, a nakon smrti slavnog oca Dietricha, Mark Mateschitz, biznismen i hrvatskih korijena, može se pohvaliti da je čak 37. najbogatiji Zemljanin! Dečko ima samo 30 godina. Otac mu je bio Dietrich Mateschitz, poduzetnik koji je preminuo prošle godine i bio je suosnivač Red Bulla. Rijetki poslovnjak koji je svoje carstvo počeo graditi kao trgovački putnik i najveći i najbolji ikada promotor zubne paste Signal. Piće koje daje krila njemu i njegovoj obitelji donijelo je bogatstvo neslućenih razmjera.
 

Ali novac gore ili dolje, svačije putovanje kad-tad završi. Mateschitz stariji preminuo je od raka u 79. godini prošlog listopada, a sve što je u životu stvorio prenio je na sina rođenog 1992. godine.

Postao je nasljedstvom 49 postotni vlasnik cuvene komapnije Red Bull

Ali Mark Mateschitz nije samo bogati nasljednik. I prije očeve smrti bio je uključen u poslovanje obiteljskih tvrtki, a sada se može pohvaliti i činjenicom da posjeduje 49 posto Red Bulla. Ali njegovo bogatstvo... Zadivit će vas. Dečko čiji korijeni potječu iz Zadra, a i Maribora, u rukama ima čak 31,8 milijardi eura!

Mateschitz Jr. zauzima visoko 37. mjesto na ljestvici časopisa Forbes, prvi je ostao Francuz Bernard Arnault, drugi je Elon Musk, a treći Jeff Bezos.

Najpoželjniji zet na svijetu trenutno je zbog bogatstva, a i godina upravo Mark Mateschitz, a navodno je vrlo blizak s još jednom austrijskom bogatašicom, Viktorijom Swarovski (29).

Austrijski mediji raspisali su se kako je Markovo srce već ukrala jedna dama. Naime, milijarder je nekoliko puta viđen u društvu Viktorije Swarovski (29), koja se nedavno rastala od Wernera Muerza (46).

Mark i Viktoria bili su zajedno na utrkama Hahnenkamm na skijalištu Kitzbuehel, no još nisu potvrdili ni demantirali glasine o romansi.

Austrijski mediji raspisali su se kako je Markovo srce već ukrala jedna dama. Naime, milijarder je nekoliko puta viđen u društvu Viktorije Swarovski (29), koja se nedavno rastala od Wernera Muerza (46). Mark i Viktoria bili su zajedno na utrkama Hahnenkamm na skijalištu Kitzbuehel, no još nisu potvrdili ni demantirali glasine o romansi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Swarovski💎 (@victoriaswarovski)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.