Jeste li to vi, gospodine Bond? Predstavljamo nove najpopularnije kandidate za 007 ulogu - među njima i žena!

S Daniel Craigom koji će završiti svoju rotaciju u ulozi Jamesa Bonda u filmu "No Time to Die" puni se kvota za novo lice umiljatog špijuna

Jeste li to vi, gospodine Bond? Predstavljamo nove najpopularnije kandidate za 007 ulogu - među njima i žena! Tatler
4. 2. 2021

Nakon mjeseci iščekivanja, obožavatelje Jamesa Bonda sada je pogodilo još jedno odgađanje izdanja "No Time to Die". Međutim, nakon što film doživi svoj dugo očekivani debi, tako će se i Daniel Craig oprostiti od franšize. Dok se glumac priprema za odlazak iz uloge, glumivši u pet Bondovih filmova od 2006. godine, puna su nagađanja tko će sljedeći preuzeti plašt 007. Od favorita kladionica Toma Hardyja do Bridgertonove zvijezde Regé-Jean-a Page-a, zaokružujemo najslađe kandidate na vašem radaru.



Tom Hardy
Nedavno mu je Ladbrokes dao službenu prednost (s koeficijentima od samo 6/4) te se govorilo se da je ovaj engleski glumac dobio ulogu još u rujnu prošle godine. Majstor akcijskog žanra (sjetite se Mad Mad: Fury Road i The Dark Knight Rises) i dobrog izgleda u odijelu (Legenda), Hardy bi bez sumnje utjelovio izvrsnog osmog Bonda.



James Norton
Još jedan od pretendenata visoko na popisima kladionica je James Norton, engleski glumac kojem se profil prošlih gofina vinuo u nebesa. S opsegom za igranje romantičnih filmova (Rat i mir) i zlokobnih psihopata (Sretna dolina), mogao bi unijeti nijanse i složenost u novi izgled 007 agenta.



Idris Elba
Od serije Žica do Luthera, Pacifičkog Obruča do Brzih i žestokih, Idris Elba voljen je koliko i raznolik glumac. Sa 48 godina možda je na starijem kraju spektra kandidata za Bonda (odlazeći Daniel Craig ima 52 godine), ali njegov trajni dobar izgled i pik karizme nesumnjivo bi stvorili istaknutog 007. A da i ne spominjemo činjenicu da bi ušao u povijest kao prvi crni glumac koji je glumio špijuna.



Sam Heughan
Ako niste čuli za ovog drskog škotskog multitalenta (glumac / producent / autor / poduzetnik), očito niste gledali Outlandera. U povijesnoj dramskoj seriji Heughan glumi robusnog visokog ratnika Jamieja Frasera, uloga u kojoj je osvojio legije odanih obožavatelja. Još jedan škotski glumac nakon Seana Connerya bio bi mudar potez. 



Regé-Jean Page
Otkako je Bridgerton na Božić 2020. stigao na platformu Netflix, Page je brzo osigurao titulu 'popularnog momka'. S preko 63 milijuna kućanstava koji su se onesvijestili zbog njegovog nastupa kao zamišljenog vojvode od Hastingsa, Page je već dokazao da ima zvjezdanu moć da nosi veliku franšizu. A ako treba proći određenu boksačku scenu bez košulje, mislimo da je više nego spreman glumiti akcijskog junaka. U svjetlu Bridgertonovog uspjeha, ovaj je zimbabvejsko-engleski glumac još jedan snažni kandidat za prvog tamnoputog agenta 007.



Richard Madden
Još jedan kandidat za škotskog Bonda, Madden je već bio poznat po glavnim ulogama poput u seriji Igra prijestolja, Birdsonga i Ljubavnika Lady Chatterley, ali upravo ga je Bodyguard doveo na kartu. Njegov nastup kao policijski narednik PPO-a David Budd dokazao je da se sigurno može nositi sa scenom borbe. I kao bivši afganistanski ratni veteran koji se borio s PTSP-om, Madden je također pokazao razinu dubine koja bi mogla stvoriti emocionalno složeniji Bond 21. stoljeća.



Jack Lowden
Jack Lowden u sebi ima nešto šarma za dječaka iz susjedstva - osobinu koja mu je dobro došla za uloge u hitovima malih i velikih ekrana poput War & Peace i Dunkirk. No, tek nakon što je ušao u svoje 30-e, Lowden sve više preuzima uloge koje pokazuju impresivan raspon, poput Mary Queen of Scots i Small Axe; pa se tako pokazao sve dostojnijim nasljednikom Daniela Craiga.



Cillian Murphy
Možda ima romantičan irski izgled, ali obožavatelji Peaky Blindersa znat će da Murphy može ponuditi razinu krutog realizma koji opovrgava te sanjarske plave oči. I premda je izjavio da mu igranje Bonda 'nije na radaru', pojavio se u filmovima poput Inception, The Dark Knight Rises i Dunkirk.



Michael Fassbender
Još jedan irski zavodnik srce koji vreba ulogu, Fassbenderova je karijera u najmanju ruku impresivna. Od filma 300 do Jane Eyre, X-Men do Stevea Jobsa te Inglorious Bastardsa i Prometeja stvarno je dokazao da može sve. Prethodno je inzistirao na tome da neće igrati sljedeći 007, sugerirajući mlađeg ili ženskog kandidata, ali možda samo igra cool - vrlo Bond potez.



Michael B Jordan
Američki Bond? Sigurno ne? No, savladavši uloge u glavnim franšizama poput Creeda, Black Pantera i Fantastic Four, Jordan je zasigurno dobro pripremljen za akcijskog junaka. Uz to, on je izabranik pjevačice tematske pjesme za No Time To Die, Billie Eilish, koja je komentirala da će "rasturiti" kao novi 007. A s obzirom na to da je seksualna privlačnost preduvjet bilo kojeg kandidata za Bonda, časopis People ga je proglasio najseksi muškarcem 2020. godine.



Tom Hiddleston
Ovaj visoki džentlmen sigurno bi bio klasičan izbor za 007. Također je dobro uvježban u igranju špijuna (zahvaljujući ulozi Jonathana Pinea u The Night Manageru), a sposoban je sazvati i humor i zlobu kada potrebno (što je prikazano kao super-negativac Loki u franšizi The Avengers).



Riz Ahmed
Multitalentirani glumac, reper i aktivist, britansko-pakistanski Riz Ahmed poznat je po tome što se kreće među indie hitovima i velikodušnim blockbusterima; od Četiri lava do Ratova zvijezda, putem Nightcrawlera i The Night Of. Sposoban prebacivati emociju između komičnih trenutaka i emocionalnog intenziteta u nekoliko sekundi, zasigurno bi bio pametan izbor za modernog Bonda.



Henry Cavill
Najpoznatiji kao najnoviji Superman, Cavill zasigurno zna par stvari o megafilmskim franšizama i epskim borbenim scenama. I dok ga njegov izgled čini očitim voditeljskim materijalom, ima pravi glumački talent koji je iskazao u ulogama u hitovima poput I Capture the Castle i Night Hunter.



Aidan Turner
Zahvaljujući Poldarku, znamo da irska zvijezda Turner izgleda dobro bez majice. Nema sumnje da bi se radi toga pokazao impresivnim dok rukuje Bondovim poznatim Walther PPK-om ili za upravljačem Aston Martina. Tijekom pet sezona hit showa, Turner je vješto pokazao svoju sposobnost da glumi razboritog, a opet šarmantnog lupeža s aplombom - što je bilo potrebno za bilo kojeg kandidata za Bond.



Nicholas Hoult
Hoult je istaknuti mladi britanski talent još od svojih Skins dana, nakon čega je uzimao glavne uloge u filmovima Warm Bodies, X-Men, Mad Max: Fury Road i The Favorite. Nedavno je obradovao publiku kombinacijom smijeha i šokantne okrutnosti u filmu The Great, u kojem je pokazao svoju sposobnost zapovijedanja kao car Rusije Petar III. Preuzimanje uloge Bonda označilo bi uspon na sve vrtoglavije visine za 31-godišnju zvijezdu.



Harry Styles
Bilo bi pogrešno ubaciti bivšeg srčanog momka iz benda kao najpoznatijeg špijuna svih vremena, ali Stylesu se ne smiju zamjeriti njegovi glumački talenti. Kao što dokazuje njegova uloga u Dunkirku, pokazuje suptilnost i vještinu na ekranu - nešto što mora činiti pravi James Bond. I naravno, Styles bi sa sobom u franšizu Bond doveo svježu generaciju gorljivih mladih obožavatelja; čineći ga pametnim izborom za buduću ulogu.



Henry Golding
Malezijsko-britanski model i glumac Golding sjajan je mladi talent u porastu, zahvaljujući njegovom pojavljivanju u hitovima poput Ludi bogati Azijati i The Gentlemen. Kako Goldingova karijera sve dalje i dalje nije nemoguće zamisliti ga kao novog 007 agenta.



Gillian Anderson
Ženski Bond? Zašto ne - ipak je 2021. godina. Između svog statusa nacionalnog blaga i ogromnog glumačkog talenta (preuzimala je uloge u rasponu od ekscentričnog seksualnog terapeuta u Seksualnom odgoju do zakopčane Margaret Thatcher u filmu The Crown), Anderson bi bila dostojna kandidatkinja za uvođenje takve povijesne prekretnice. Čak je tweetala kako odobrava ideju, izazivajući široku histeriju u redovima njenih obožavatelja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.