Ne spajajte ih na punionice, jer mogli bi vrlo lako planuti!

Problem za Wrangler: kvar na više od 45.000 vozila, 8 se već zapalilo, a više od 45.000 Jeep Wranglera treba servis, ali to nije najgore. To je nedostatak na novim plug-in hibridima proizvedenim nakon 2022.

Ne spajajte ih na punionice, jer mogli bi vrlo lako planuti! Twitter
12. 12. 2023

Auto koncern Stellantis, u čijem su vlasništvu brojne automobilske marke, među kojima su Citroen, Peugeot, Opel i Jeep, prije nekoliko je dana najavio 'povlačenje' vozila Jeep Wrangler, ne samo u SAD-u i Kanadi, nego i drugdje u svijetu. Prema nekim informacijama, radi se i o Wranglerima koji su se prodavali u Europi.

To je nedostatak na novim plug-in hibridima proizvedenim nakon 2022.

Ukupno to iznosi više od 45.000 plug-in hibrida (od toga čak 32.000 u SAD-u).Razlog opoziva je neispravna baterija i s time povezana opasnost od požara. Stellantis stoga vlasnicima Jeep plug-in hibridnih vozila preporuča da ne naplaćuju, te da ih parkiraju na otvorenom, daleko od ostalih vozila.

Do sada je zabilježeno osam požara čiji je uzrok kvar na akumulatoru. Prema koncernu, do sada nije bilo smrtno stradalih, niti su zabilježene ozlijeđene osobe.

Svih osam vozila u trenutku požara bilo je parkirano s ugašenim motorom. Šest ih je istovremeno bilo spojeno na punionice.

Inače, iz koncerna upozoravaju da vlasnici vozila mogu nastaviti voziti, ali ih ne smiju puniti niti spajati na punionice dok se problem ne riješi. Da biste riješili problem, potrebno je provjeriti softver. Ako se pronađe kvar, cijela baterija će biti besplatno zamijenjena.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.