- Ja sam Kralj, uzviknuo je Filip po ulasku u cilj s 2,07 s prednosti...

Hrvatski skijaš popeo se na postolje nakon dvije i pol godine! Za puno slavlje sjajnog Zupčića kriv je Odermans koji je na kraju tijesno pobijedio našeg heroja, no njih dva su naprosto drugi svijet u odnosu na konkurenciju...

- Ja sam Kralj, uzviknuo je Filip po ulasku u cilj s 2,07 s prednosti... Filip Zubčić / Instagram
17. 12. 2023

Filip Zubčić odradio sjajnu drugu vožnju i osvojio drugo mjesto u Alta Badiji.

Filip Zubčić osvojio je drugo mjesto na  veleslalomu kojega su skijaši  vozili za Svjetski kup u Alta Badiji! Jedini hrvatski predstavnik na toj utrci nakon prve vožnje bio je drugi sa zaostatkom od 31 stotinke od vodećeg Švicarca Marca Odermatta.


Zubčić je odradio sjajnu drugu vožnju, bez ijedne pogreške i u trenutku kada je stigao na cilj imao je više od dvije sekunde prednosti od tada prvoga, a u konačnici trećeplasiranog Slovenca Žana Kranjeca.


Zubčić je odradio bržu drugu vožnju i od Švicarca Marca Odermatta koji je u konačnici slavio s 19 stotinki prednosti.

 

Zubčić se tako nakon više od dvije i pol godine popeo na postolje u Svjetskom kupu. Na trijumf u Svjetskom kupu čeka od veljače 2021. godine kada je slavio u veleslalomu u Banskom.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.