Intel će razviti AI za precizno otkrivanje tumora mozga u ranoj fazi

Ovaj projekt plod je suradnje inženjera sa znanstvenicima sa Sveučilišta u Pennsylvaniji.

Intel će razviti AI za precizno otkrivanje tumora mozga u ranoj fazi Unsplash
13. 5. 2020

Intel će razviti AI za precizno otkrivanje tumora mozga u ranoj fazi. Suradnja inženjera sa znanstvenicima sa Sveučilišta u Pennsylvaniji navodi se u izjavi tvrtke.

Prema Američkom udruženju tumora mozga, ove će se godine moždani tumori dijagnosticirati u oko 80 tisuća ljudi, od čega više od 4600 u djece. Da bi osposobili i izgradili model otkrivanja takvih tumora u ranoj fazi, istraživačima je potreban pristup velikim količinama relevantnih medicinskih podataka. Međutim, važno je da podaci ostanu povjerljivi i zaštićeni.

29 međunarodnih medicinskih i istraživačkih institucija na čelu s Penn Medicine sudjelovat će u razvoju i obuci neuronske mreže: zajedno će učitati slike koje imaju na raspolaganju i provjeriti koliko točno AI identificira moždane tumore koristeći tehnike povjerljivosti.

Intel primjećuje da je neuronska mreža stvorena u skladu s metodom savezne obuke - to će omogućiti organizacijama da provode trening bez razmjene podataka o pacijentima. Planirano je da razvoj AI bude dovršen prije kraja godine, a očekivana točnost određivanja tumora mozga od strane sustava iznosi 99%.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.