Srbi i Hrvati ruku pod ruku pune budžet FIFA! HNS kažnjen s 50.600 eura, srpski Savez s 20.000 eura, jer promiču političke loše poruke na stadionima

FIFA rebnula Srbe zbog toga što su istaknuli kartu veće Srbije nego što priznaje FIFA i koja uključuje i Kosovo, a Hrvati zbog "traktorizacije" Milana Borjana, kanadskog vratara rođenog u hrvatskom Kninu.

Novčano je kažnjen s 15.000 eura i nogometni savez Saudijske Arabije zbog 6 žutih kartona svojih igrača na utakmicama s Argentinom i Meksikom.

Srbi i Hrvati ruku pod ruku pune budžet FIFA! HNS kažnjen s 50.600 eura, srpski Savez s 20.000 eura, jer promiču političke loše poruke na stadionima hns_cff/instagram
8. 12. 2022

Foto: hns_cff / instagram

Međunarodna nogometna federacija Fifa odredila je kazne nogometnim savezima Srbije, Hrvatske i Saudijske Arabije za razne prekršaje na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Srbi su kažnjeni zbog isticanje kontroverzne srpsku verziju zastave s kartom na kojoj je Kosovo dio Srbije u svlačionici.

Srpski navijači uz to su istaknuli i natpis "nema predaje" i zbog toga su svom Savezu "priskrbili kaznu od 20.200 eura.Najveću kaznu dobili su Hrvati koji će morati platiti kaznu od oko 50.600 eura, jer je dio navijača tijekom utakmice grupne faze s Kanadom vrijeđao kanadskog vratara Milana Borjana, koji ističe svoje srpske korijene iako mu je baka Hrvatica. Na tribinama je osvanuo i plakat uvredljivog sadržaja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Zbog šest žutih kartona u utakmicama s Argentinom i Meksikom kazna je stigla i na Saudijsku Arabiju koja će platiti kaznu od oko 15.000 eura.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.