HDZ vijećnik o Kolakušiću: - "Takvi su nekada u cirkusu nastupali..., imali su svoju točku između nastupa bradate žene i čovjeka slona"

Vinko Kuduz, HDZ-ov zastupnik u osječkoj gradskoj skupštini, ljubitelj životinja, pit bulla, staforda..., na Facebooku se obrušio najprimitivnijim jezikom mržnje na europarlamentarca. Njegova "doskočica", reakcija je na jučerašnju medijsku hajku koju je proizveo Jutarnji list napisavši za Mislava Kolakušića nešto što on nikada nije rekao. Iz njegova posta u kojem poziva i moli čelnike Europskog parlamenta da ne stavljaju ključ u bravu najvišeg europskog tijela izvukli su samo dio rečenice u kojoj je napisao kako on ne poznaje nikoga od svojih poznanika koji ima ili je imao Coronu. Štoviše, u naslovu su napisali notornu laž da je za bolest koju izaziva SARS-CoV-2 samo prehlada.

HDZ vijećnik o Kolakušiću: - "Takvi su nekada u cirkusu nastupali..., imali su svoju točku između nastupa bradate žene i čovjeka slona" Vinko Kuduz FB profil
31. 10. 2020

Jezik mržnje i podmetanja izazvao je jučerašnjom objavom o Mislavu Kolakušiću Jutarnji list. Ogroman broj medijskih platformi bez provjera prenijelo je grube laži koje su plasirali. Na njih je nasjeo i Vinko Kuduz, HDZ-ov vijećnik u osječkoj skupštini. Ovaj mladi kršćanin i katolik, kako se predstavlja, izjavio je za Kolakušića: - "Takvi su nekada u cirkusu nastupali..., imali su svoju točku između nastupa bradate žene i čovjeka slona".

U predizbornoj predsjedničkoj kampanji eurozastupnika su u "Jutarnjem listu" usporedili sa smaknutim iračkim diktatorom, a sad su otišli i korak dalje. Prenoseći objavu sa svog partnerskog portala https://www.euractiv.com/section/politics/short_news/how-can-we-elect-such-meps/#ea-comments tendenciozno su prenijeli ono što Mislav Kolakušić nikada nije rekao. Izvukli iz konteksta jednu rečenicu i pokušali montirati još jednu u nizu objeda na račun hrvatskog europarlamentarca. Selektivno i maliciozno prenošenje stavova Mislava Kolakušića i nije neočekivano nakon što je stao u obranu svojih volontera koje istražuje DORH i zbog 30 kuna.

Na mjesto vijećnika Vinko Kuduz stupio je u travnja 2018. i jedan je od najaktivnijih vijećnika oporbe. Poznat je po akciji: “Lega, vrati se!” O svojoj ideji je izjavio: - "Sve bi počelo od web servisa i web stranice i agresivne propagande putem društvenih mreža i weba. Dakle imamo poslodavce koji bi tražili radnike na jednoj strani, na drugoj strani imamo naše iseljenike koji bi u svoj profil unosili sve svoje kompetencije, dok s treće strane imamo sve poticaje koje bi Grad, Županija i Država nudila za takvu vrstu zapošljavanja ili samozapošljavanja. Tu bi bio jedan mehanizam koji ne bi zahtijevao puno novca i zaposlenih jer bi nakon nešto snažnije kampanje na početku pustili društvene mreže da odrade posao za nas. Kada bismo napunili fond zainteresiranih povratnika i da u tom fondu u svakom trenutku imamo dvije do tri tisuća ljudi, onda bismo mogli te ljude spajati s velikim firmama i raditi jednu uspješnu priču.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.