Šokantna snimka trenutka od kojeg se ledi krv u žilama: Brod se zabio u poznati most (VIDEO)

U luci Baltimore brod se sudario s mostom, a snimka koja se širi web-om otkriva svu strahotu i krhak sustav sigurnosti...

Šokantna snimka trenutka od kojeg se ledi krv u žilama: Brod se zabio u poznati most (VIDEO) Posnetek zaslona/OSINTdefend
2. 4. 2024

Iz Amerike stižu tragične vijesti: teretni brod sudario se s mostom koji prelazi vanjsku luku Baltimorea, rekao je u utorak rano ujutro glasnogovornik američke obalne straže.

Obalna straža primila je dojavu o sudaru s mostom Francis Scott Key Bridge. u 1:27 ET.

Podčasnik prve klase Matthew West rekao je na događaju. Istaknuo je da je u most, koji je dio Interstate 695, udario teretnjak Dali koji je plovio pod singapurskom zastavom. Dali je dugačak oko 289 metara, dodao je.

Platforma pomorskih podataka MarineTraffic pokazala je da se istoimeni kontejnerski brod koji plovi pod zastavom Singapura zaustavio točno ispod mosta rano u utorak. Prema internetskoj stranici, brod Dali krenuo je iz Baltimorea u 1 ujutro i krenuo je za Colombo, Šri Lanka, izvještava The New York Times. 

Zbog incidenta su zatvorene sve trake
 

Razmjeri štete na mostu još nisu potvrđeni, a baltimorska policija i lučka uprava Marylanda nisu odgovorili na zahtjeve za komentar.

Nije to učinio ni ured gradonačelnika Brandona M. Scotta. Prometna uprava Marylanda objavila je na društvenoj mreži X oko 2 sata ujutro da je "incident" zatvorio sve prometne trake na mostu u oba smjera, bez navođenja razloga. Promet se odvija obilaznim pravcima, objavio je ured.

Most koji je dobio ime po Francisu Scottu Keyu, autoru američke himne The Star-Spangled Banner, otvoren je 1977. godine.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.