Nakon najboljeg napadača svih vremena napustio nas je i najbolji branič ikada

Samo je jedan Kaiser, onaj Franz! Preminula je jedna od najvećih svjetskih sportskih legendi. Sportski svijet zavijen je u crno!

Franz Beckenbauer, opraštajući se nedavno od Brazilca kazao je: -"Pelé je imao tri srca: za nogomet, za svoju obitelj i za sve ljude."

Za Franza mnogi znaju kazati kako je bio i najveći gospodin ikada među nogometašima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Franz Beckenbauer (@franzbeckenbauer)

Nakon najboljeg napadača svih vremena napustio nas je i najbolji branič ikada Franz Beckenbauer Instagram
8. 1. 2024

Franz Beckenbauer, koji vrijedi za jednog najboljeg nogometaša svih vremena, umro je danas u svojoj Bavarskoj. Star je bio 78 godina. Legendarnom njemačkom nogometašu i treneru zdravstveno se stanje u posljednje vrijeme pogoršavalo.

"Da sam rekao da je dobro, lagao bih, ali ne volim laži. Ne osjećam se dobro. Ne osjeća se dobro cijelo vrijeme", rekao je pred koji dannjegov stariji brat Walter Beckenbauer za njemačku televiziju ARD.

Nijemac je posljednjih godina bio daleko od očiju javnosti zbog lošeg zdravlja. Vijest o njegovoj smrti poruka je njegove obitelji:

"Duboko ožalošćeni javljamo da je suprug i otac Franz Beckenbauer u nedjelju mirno zaspao okružen svojim najmilijima. Molimo javnost da nas pusti da tugujemo u tišini i da nastavimo naša sućut."

Ženio se tri puta i imao petero djece. Jedan od njih bio je Stephan Beckenbauer, koji je također bio profesionalni nogometaš. Godine 2015. preminuo je od tumora na mozgu. Beckenbauer je karijeru započeo u minhenskom Bayernu za koji je igrao 13 godina. U svojoj bogatoj karijeri osvojio je bezbroj trofeja, uključujući dvije prestižne nagrade Ballon d'or. godine 1974. bio je član reprezentacije Zapadne Njemačke koja je osvojila svjetsko prvenstvo. Uspješan je bio i kao trener - Njemačku je 1990. odveo do naslova svjetskog prvaka. Tri godine kasnije preuzeo je vođenje lokalnog kluba i osvojio devet naslova.

Kako se Kaiser Franz oprostio nedavno od Pelea

Nogomet je danas izgubio najvećeg u svojoj povijesti - a ja sam izgubio jedinstvenog prijatelja. Rođen u Três Coraçõesu, Pelé je imao tri srca: za nogomet, za svoju obitelj i za sve ljude. Onaj koji je igrao sa zvijezdama i uvijek ostao prizemljen. Otišao sam u SAD 1977. jer sam jako želio igrati u timu s Peléom u Cosmosu New York. To vrijeme s njim bilo je jedno od najvećih iskustava moje karijere. Osvojili smo prvenstvo SAD-a iz prvog pokušaja i Pelé me ​​nazvao bratom. To je za mene bila nezamisliva čast. Nogomet će uvijek biti tvoj, prijatelju! Uvijek ćeš ostati. Hvala ti na igri, o Rei!"
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Franz Beckenbauer (@franzbeckenbauer)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.