FOTO: Slovenci se uspjeli sudariti u hrvatskom moru! Teška pomorska nesreća pored otoka Balabra Male

Na mjesto događaja odmah je upućena pomorska policija i ekipa hitne medicinske pomoći.

FOTO: Slovenci se uspjeli sudariti u hrvatskom moru! Teška pomorska nesreća pored otoka Balabra Male Hrvaško ministrstvo za morje promet in infrastrukturo (fotomontaža)
13. 6. 2023

Kod hrvatskog otoka Balabra Mala u nedjelju se dogodila pomorska nesreća u kojoj su se sudarila dva plovila. Na oba plovila bili su slovenski državljani. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja Rijeka (MRCC Rijeka) zaprimila je dojavu o nesreći u 11.55 sati, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH i Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar) O incidentu su također obaviješteni, prenosi Index.
 

Jako teške ozljede noga

U nesreći je jedna osoba ozlijeđena pa je na mjesto događaja osim policije upućena i ekipa hitne medicinske pomoći. Nakon što je osposobljen za hitnu medicinsku pomoć, ozlijeđeni muškarac je evakuiran policijskim čamcem i pod liječničkim nadzorom prevezen u marinu Dalmacija. Tamo su ga preuzeli djelatnici zadarske Hitne medicinske pomoći (HMP) i prevezli u Opću bolnicu Zadar.

Istražitelji su utvrdili da je do sudara dva plovila došlo u nedjelju nešto prije podneva, otprilike tri i pol nautičke milje južno od prolaza Mali Ždrelac, kod otočića Balabra Mala. I jedrilica i čamac bili su državljani Republike Slovenije. U trenutku sudara na brodu je bilo petero ljudi, među kojima troje odraslih i dvoje djece. Četiri sudionika nesreće nisu ozlijeđena, ali je jedna odrasla osoba - voditelj jedrilice zadobila otvoreni prijelom noge. Osobe na drugom plovilu nisu ozlijeđene, piše spomenuti medij.

Uzrok nesreće još uvijek se istražuje

Na oba plovila također je nastala veća materijalna šteta. Na jedrilici je oštećena krma, slomljen jarbol, a oštećen je i trup ispod razine mora. U međuvremenu, drugo plovilo - motorni čamac - nije pretrpjelo veću štetu. Na mjestu nesreće nije utvrđeno onečišćenje mora i morskog okoliša. Uzrok nesreće još se istražuje, piše Index.hr.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.