Umro je Carlos Reuteman, vječiti treći Formule 1, pilot kojem je Nelson Piquet uzeo naslov za samo 1 bod

Bivši argentinski trkač Carlos bio je i guverner Santa Fe te član argentinskog senata. Umro je u 79. godini nakon teške bolesti. Carlos se aktivno utrkivao u Formuli 1 između 1972. i 1982. godine, a za to je vrijeme tri puta zauzimao treće mjesto (1975. s Brabhamom, 1978. s Ferrarijem i 1980. s Williamsom), a njegov najveći uspjeh bio je osvajanje naslova viceprvaka 1981. godine također s momčadi Williamsa

Umro je Carlos Reuteman, vječiti treći Formule 1, pilot kojem je Nelson Piquet uzeo naslov za samo 1 bod Ferrari
8. 7. 2021

Reutemann se posljednjih nekoliko godina borio s rakom jetre, a nedavno je imao i velikih problema s bubrezima. Nedavno je primljen u bolnicu zbog anemije i dehidracije. Od tada mu se zdravlje iz dana u dan pogoršava.

Carlos se aktivno utrkivao u Formuli 1 između 1972. i 1982. godine, a za to je vrijeme tri puta zauzimao treće mjesto (1975. s Brabhamom, 1978. s Ferrarijem i 1980. s Williamsom), a njegov najveći uspjeh bio je osvajanje naslova viceprvaka 1981. godine također s momčadi Williamsa. Tada je dvoboj s Nelsonom Piquetom izgubio na samo bod, jer je na posljednjoj utrci u Las Vegasu ostao bez bodova, a Piquet je uzeo dva izuzetno važna boda za peto mjesto i postao prvak.

U svojoj je karijeri pobijedio na dvanaest utrka, a najviše su mu značile pobjede  1975. na starom Nordschelifu (Nürburgring) u Njemačkoj i u Monacu 1980.

Na kraju svoje trkačke karijere Carlos Reutemann ušao je u politiku i postao guverner svoje matične provincije Santa Fe. Važnu funkciju obnašao je u dva mandata, a 2003. godine nominiran je za kandidata za predsjednika Argentine, ali je on to odbio i ostao član senata.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.