Red Bull daje im krila koja je nemoguće pratiti! 13 uzastopnih pobjeda i dva razbijena pehara sa svojim inženjerom

Toto Wolff:  - Red Bull vozi u Formuli 1, a svi ostali se motaju po stazi kao da su u Formuli 2!

Kakva samo dominacija Verstapena, a manjim dijelom i njegova momčadskog partnera Pereza. Komentar Zupančića koji naprosto morate pročitati.

Iz utrke u utrku sve je očitija superiornost Red Bulla, da bi na kraju čak i superiornost McLarena s kraja osamdesetih, Ferrarija s prijelaza milenija ili Mercedesa s početka turbohibridne ere postala naprosto smiješno. Sada Verstappen ima čak dovoljno vremena u utrci da on i inženjer mogu čak i malo zadirkivati ​​jedan drugoga na radiju. Zašto? Zato što možeš.
 

Red Bull daje im krila koja je nemoguće pratiti! 13 uzastopnih pobjeda i dva razbijena pehara sa svojim inženjerom Red Bull
31. 7. 2023

Pitala se siva eminencija Red Bulla Helmut Marko, da, baš taj Helmut, koji je jednom prilikom utrke izgubio oko zbog kamena koji mu je probio vizir kacige i čiji poziv mnogi trkači u Red Bullovoj obitelji ne žele uvijek prihvatiti, gdje su granice Maxa Verstappena? Da bez problema može pobijediti osam puta zaredom i donijeti ekipi Red Bulla trinaest uzastopnih pobjeda (to nije uspjelo ni McLarenu ni Mercedesu) mora biti potpuno smiješno. Ako na kraju Toto Wolff kaže da se Red Bull vozi u Formuli 1, a svi ostali se motaju po stazi kao da su u Formuli 2, sve je rečeno.
 

Odakle ova brzina, a sada i nestašluk Maxa Verstappena, pitanje je koje će već neko vrijeme zaokupljati ljubitelje Formule 1. Možda bi dio odgovora bila snimka guma za djelomično mokru stazu nakon sprinta u Belgiji. Gume na Vestappenovom bolidu bile su gotovo kao nove nakon 13 krugova, dok su se Piastrijeve i Gaslyjeve gotovo raspale.Belgija je pokazala još jednu evoluciju Verstappenovog ponašanja. Ako je nekoć bio ljut i oštar, čak i agresivan i stalno nekako ljut, kasnije je postao smireniji i proračunatiji trkač, a sada postaje i nestašan od sve dosade u kokpitu. Već je "svađa" s njegovim trkaćim inženjerom Gianpierom Lambiasijem bila naprosto smiješna. Jer Lambiase polako više nije laskavo tih, a njihova komunikacija polako prerasta iz puke utrkivačke u svojevrsnu bračnu svađu. Čak je i šef momčadi Christian Horner rekao da se polako ponašaju kao dva stara bračna para koji se stalno zafrkavaju, ali savršeno funkcioniraju i ne mogu jedno bez drugoga.
 

I sve to tijekom utrke, kada bi Max trebao biti više fokusiran na vožnju nego na to kako još malo bocnuti svog inženjera, ali ne brinite, nijedna dominacija ne traje vječno, samo je pitanje koliko ćemo dugo moći gledati takve lake pobjede Verstappena i nemoć suparnika. Do tada, kada ga mogu pobijediti na stazi, morat ćemo biti strpljivi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

I za kraj još jedan detalj: ako je 40.000 eura vrijedan regularni Max Cup razbio Lando Norris u Budimpešti, u Belgiji ga je razbio sam Red Bull. Stampedo nakon točenja šampanjca na grupnoj fotografiji uzeo je svoj "debeli" danak. Na društvenim mrežama napisali su sami: 13 uzastopnih pobjeda i dva razbijena pehara. Pa, tek smo dobro prešli polovicu sezone.

BONUS VIDEO: Po 37 letih čakanja so nam pri BMW-ju uresničili avtomobilske sanje – in niso razočarali

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.