Talijani osramotili Vučka i tvrde da laže kad kaže da će Srbi raditi Fiat Pandu

Električna Panda proizvodit će se u Kragujevcu, uvjeren je predsjednik Srbije. Talijanski sindikati: "Ne damo Pandu!"

Sadašnja generacija Pande proizvodi se u Pomiglianu u blizini Napulja u Italiji. Talijanski sindikati protive se gubitku proizvodnje Pande. Nova će biti ista kao Citroen e-C3, a cijena i od 20.000 eura!

Talijani osramotili Vučka i tvrde da laže kad kaže da će Srbi raditi Fiat Pandu Antonio Ahel / Pixsell
7. 12. 2023

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će koncern Stellantis u Kragujevcu proizvoditi baterijski električni gradski automobil Fiat Panda. Vučić je rekao da će proizvodnja električne Pande podići trgovinsku razmjenu Italije i Srbije iznad sadašnjih 4,6 milijardi eura godišnje. Pritom nije precizirao konkretan datum početka proizvodnje, a električna bi Panda trebala biti predstavljena sredinom sljedeće godine. Dijelit će iste temelje kao nedavno lansirani Citroen e-C3, a očekuje se da će imati sličnu cijenu, trenutno počevši od 23.300 eura, s verzijom kraćeg dometa koja dolazi nakon 2025. i koštat će manje od 20.000 eura.

Prošle godine Stellantis i Vlada Srbije potpisali su ugovor vrijedan 190 milijuna eura za proizvodnju električnih vozila u tvornici u Kragujevcu, ali bez objave o kojem je modelu riječ. Sadašnja generacija Pande proizvodi se u Pomiglianu u blizini Napulja u Italiji. Talijanski sindikati protive se gubitku proizvodnje Pande FIOM, jedan od najvećih talijanskih sindikata, kaže da će se boriti protiv Stellantisovih planova da preseli proizvodnju Pande izvan Italije Stellantis je nedavno najavio da će se proizvodnja sadašnje Pande u Pomiglianu nastaviti do 2026. Na događaju u Torinu u studenog, izvršni direktor Carlos Tavares rekao je da bi se proizvodnja mogla produžiti nakon tog datuma ako EU odustane od prijedloga za pooštravanje propisa o emisijama.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.