Voziš 15 min, a onda pola sata puniš! Trump upozorava da će električni automobili biti krvnik američke autoindustrije

Bivši predsjednik nazvao je američke automobilske konglomerate kukavicama. Slažete li se s njegovom izjavom?

Voziš 15 min, a onda pola sata puniš! Trump upozorava da će električni automobili biti krvnik američke autoindustrije © European Union 2020
10. 10. 2023

Američka predsjednička kampanja već je u punom jeku, a iako zbog optužbi nije jasno hoće li Donald Trump u njoj uopće moći sudjelovati, prema anketama bivši američki predsjednik ima veliku podršku.

Dodatnim skupovima diljem zemlje to samo želi pojačati, a ovoga puta ciljao je na američku autoindustriju. Time je Trump pokušao pridobiti glasove automobilskih radnika i sindikata, au jednom od posljednjih govora u Michiganu dotaknuo se spora između američkih automobilskih divova i sindikata UAW (United Auto Workers). Sindikalci traže povećanje plaća i doprinosa za mirovinsko te veći broj slobodnih dana.
 

U ovoj borbi podržao ih je i sadašnji američki predsjednik  Joe Biden.

Tijekom posjeta Clinton Townshipu, rekao je pristašama na skupu u Drake Enterpriseu, proizvođaču dijelova motora i mjenjača, u otprilike sat vremena dugom govoru da će električna vozila "označiti smrt američke automobilske industrije." Rekao je da su bili su preskupi i nisu baš poželjni među potrošačima. Također je kritizirao Ford Motor i General Motors, za koje je rekao da su "ili glupi ili kukavice" jer su pristali na vladine predložene standarde emisija koji pogoduju proizvodnji električnih automobila.

"Oni žele da nestanu vaši benzinski Suburbani, Silverade i Ford F-150", rekao je u podužem govoru, dodajući: "Naša administracija neće zabraniti motor s unutarnjim izgaranjem." Rekao je da tvrtke poput Drake Enterprisesa, koja proizvodi dijelove za benzinske motore i mjenjače, mogao bi se uskoro ugasiti ako industrija nastavi gravitirati prema električnim automobilima, koji, prema Trumpovim riječima:

"Možete se voziti 15 minuta prije nego što ih ponovno trebate napuniti i na to potrošiti i pola sata."

Naravno, njegov je govor imao manju manu. Trump je govorom pokušao pridobiti sindikalne radnike u štrajku na svoju stranu, ali tvrtka u kojoj je govorio zapravo nema sindikat.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.