Crna Dalija, predsjednica bez maske, protiv "make up" plave Kolinde i to borbom protiv korupcije, ukidanjem dobrog broja općina, rođaka i kumova

Smanjit ću drastično birokraciju, ukidati općine... Nema više računa ispod stola i sve uplate i isplate napokon će biti transparentne. Neće političari bezglavo trošiti novac na luksuz, kumove, rođake, prijatelje.

Ured za prevenciju korupcije imat će ogromne ovlasti, a sprječavati ćemo i sukobe interesa EU zastupnika,

Crna Dalija, predsjednica bez maske, protiv "make up" plave Kolinde i to borbom protiv korupcije, ukidanjem dobrog broja općina, rođaka i kumova Bojan Haron Markičević
31. 8. 2019

Moj plan za Hrvatsku, naziv je radnog i sažetog programa koji je javnosti na svojim Facebook stranicama iznijela Dalija Orešković. Napisala je između ostalog:

- Kako bi se što bolje pripremila za predstojeće predsjedničke izbore tijekom ljeta sam napisala strategiju borbe protiv korupcije za razdoblje 2020. - 2025. što će biti okosnica moje kampanje.

Stavljam pred vas srce, ali i razum. Sve ono što sam naučila tijekom svoje karijere u kojoj je bilo uspona, ali i padova iz kojih želim izaći jača. To neće biti moguće bez vaše potpore, jer iza mene ne stoje nikakvi lobiji ni elitni krugovi.

Moj plan za Hrvatsku temelji se na pet stupova:

1. Potpuna objava svih uplata i isplata u državnom proračunu kako političari više ne bi mogli trošiti vaš novac na svoje luksuze, plaćajući kojekakve izmišljene troškove rodbini, kumovima i prijateljima.

2. Uspostavljanje Ureda za prevenciju korupcije koji bi imao bitno širi djelokrug rada

3. Potrebno je proširiti krug dužnosnika koje obuhvaća Zakon o sprječavanju sukoba interesa na zastupnike u EU parlamentu, ravnatelje državnih ustanova, veleposlanike, članove uprava javnih poduzeća... Ljudi na važnim funkcijama moraju služiti, a ne vladati.

4. Velik broj županija, gradova i općina stvara i održava korupciju. Njihov broj moramo smanjiti.

5. Izborni zakon treba korigirati jer ovaj koji imamo ne odgovara zahtjevima 21. stoljeća i također generira korupciju. Sve kreće iz političkog vrha, a trenutni saziv parlamenta ostat će upamćen samo po preletačima.

Cjelokupni program bit će objavljen uskoro o čemu ćete prvi biti obaviješteni vi koji me pratite na društvenim mrežama. Molim vas da podijelite ovaj status i svojim prijateljima kažete za moj plan. On se može ostvariti pobjedom na izborima.

Dalija - predsjednica bez maske

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.