Čovjeku koji je iz stiska mreže spasio zapetljano kitovo mlado prijeti kazna od 27.000 dolara!

Muškarac se sam bacio na spašavanje životinje iz nevolje, poglavito zato što je službenicima trebalo preko dva sata da odgovore na poziv. 

Čovjeku koji je iz stiska mreže spasio zapetljano kitovo mlado prijeti kazna od 27.000 dolara! Pixabay
19. 5. 2020

"Vidio sam kita i pomislio sam: "To je prilično super", rekao je spasiocu, koji je tražio da ga ne imenuju. "Tada sam vidio da je u mreži i pomislio sam: "E ovo nije super".
Skinuo je košulju i natopio peraje prije nego što je zaronio u vode Burleigh Headsa, koristeći nož za oslobađanje grudne peraje kitova iz ​​mreže koja se urezala u njegovo tijelo.

"Bilo je to na dubini od oko osam do devet metara. Zbog adrenalina moje srce je samo pumpalo ”, rekao je, opisujući svoje opetovano ponovno izranjanje.

Nepoznato je koliko je vremena mladunče bilo zarobljeno.

Naš heroj opazio ga je oko 7 sati ujutro, a na mjesto događaja u 9.45 sati stigla je posada iz Odjela za poljoprivredu i ribarstvo.

Međutim, muškarac je već pustio kita, privlačeći veselje od gomile gledatelja koji su se okupili na liticama iznad vode.

Dok je spasitelj postao slavan preko noći i novi heroj na društvenim mrežama, sada riskira novčanu kaznu do 26.900 dolara zbog ometanja mreža za nadzor morskih pasa.

Rekao je da ga je osoblje iz Queensland Fisheriesa presrelo dok je izlazio na obalu.

"Da, u nevolji sam. Nisam išao tamo da vidim kitove. Bio je to skup dan, ali što god... plaćate cijenu ponekad ", rekao je. "Nisam razmišljao o tome dok sam oslobađao mladunče."

Queensland Fisheries potvrdili su da je istraga u tijeku, ali kažu da novčana kazna još nije izrečena.

Ministar ribarstva Mark Furner rekao je da je spašavanje nevjerojatno rizično. "To je opasna oprema. Nažalost, vidjeli smo gubitak života kada su se ljudi upetljali u ovu opremu."

"Na odjelu će biti razmatranje hoće li ovaj gospodin biti procesuiran."

Jonathan Clark, vođa kompanije Sea Shepherda, rekao je da su čovjekove akcije hrabre.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.