COVID mafija u Poljskoj falsificira i multiciplira broj zaraženih, a Stožer pribraja i one koje nisu testirali

Senzacionalno otkriće Józefa Brynkusa, profesora i bivšeg člana Sejma, koji je jučer na FB stranici napisao: - Saznao sam za najmanje dva nestvarna slučaja iz Wadowica, gradu pape Ivana Pavla II. Bivšeg rudara koji je već dvije godine u mirovini obavijestili su kako je njegov test negativan!. Problem je u tome što se on nikada nije ni testirao. I drugi je slučaj - također rudara. Trebali su ga testirati na koronavirus, ali on je to odbio u subotu. U utorak je dobio obavijest da je pozitivan.

COVID mafija u Poljskoj falsificira i multiciplira broj zaraženih, a Stožer pribraja i one koje nisu testirali http://pressmania.pl/
6. 8. 2020

Napisao: Borut Černelič

Izvor: pressmania.pl


Kako vjerovati poljskim rezultatima i Sanepidu, tamošnjem Kriznom stožeru za Covid-19? Zapitao se prof. Józef Brynkus, akademski predavač na poljskim sveučilištima i bivši član Sejma. Išao je toliko daleko da je odgovorne usporedio s „Augijskim stabilama“, poznatih iz grčke mitologije kao jako onečišćene staje cara Elisa Augija.

Pokušava li baš poljski profesor poput antičkog junaka Herakla očistiti „koronarnu kanalizaciju u jednom danu“? Józef Brynkus upozorio je ne samo na moguće manipulacije, već i na ekstremni nered, zanemarivanje istine, nepravilnog i netransparentnog obavješćivanja javnosti. Sumnja se i na pokušaj da se pod krinkom pandemije Poljska riješi sve većeg broja nerentabilnih rudnika u Šleziji.

Ovi su podaci i više nego šokantni, jer dolaze samo tri tjedna nakon što je Poljska vlada odlučila zatvoriti rudnike, zbog navodno ogromnog povećanja broja zaraženih u rudnicima od SARS-CoV-2. Profesor. Józef Brynkus ne isključuje i druge motive i traži da se hitno ispitaju razlozi falsificiranja podataka, koji su iznimno značajni za pravovremeno i točno pozicioniranje u borbi protiv pandemije.
Što se krije iza svega pokušao je otkriti i novinar informira Krzysztof Sitko, glavni urednik Pressmania.pl.

Njemu nije bilo teško uputiti se na adrese odgovornih u Wadowicama, mjestu koje je poznato ne samo po rođenju jednog od nama najomiljenijih papa, već i po blizini slovačke i češke granice. Krzysztof Sitko odgovore nije prikupio na licu mjestu, jer su činovnici tako htjeli, bili na godišnjem ili tražili neke druge izlike. Naprosto je nevjerojatno da javni djelatnici ignoriraju medije i zato je Sitko iskoristio web stranicu, a nije mu bilo teško i pisanim putem postaviti pitanja nadležnim ljudima i službama.

U svom osvrtu je napisao kako uloga medija nije samo opisati i otkriti činjenice, već i poduzeti učinkovite intervencije i akcije koje služe društvu. Zbog činjenice što otkrivene ovakve mafijaške radnje prozvao je tamošnji lokalni, ali i nacionalni stožer. „Sanepid“, njihov stožer, je svemoćan i ne samo da utječe na zdravlje Poljaka, već im kreira i život, smrt i što sve ne. Stup je (ne)učinkovitog djelovanja države u vrijeme pandemije COVID-19.

Napisao je: "Počinjem se pitati sve ozbiljnije postoji li u Poljskoj prikrivena mafija? Prema nalazima naših novinara, Okružno tužilaštvo u Wadowicama dobilo je obavijest o mogućnosti počinjenja zločina od strane zaposlenika Sanepida. U srijedu, 5. kolovoza 2020., podnio sam obavijest o mogućem počinjenju kaznenog djela iz čl. 271. Kaznenog zakona, koji su najvjerojatnije počinili zaposlenici postaje Savipid Poviat u Wadowicama, ili možda neka druga državna institucija, što prikupljaju podatke o rezultatima testova za Covid-19, tj. zločin koji uključuje činjenicu da su zaposlenici Sanepida, koji djeluju zajednički i Prema sporazumu, krivotvorili podatke od značaja u vezi s brojem zaraženih osobama Covid19. Okružno tužiteljstvo u Wadowicama nije htjelo zaprimiti moju tužbu, jer navodno postoji Covid-19. U Poljskoj postoji pandemija, ali nisam čuo da su Wadowice posebno izolirane, da u Papinskom gradu ima toliko mnogo bolesnika s koronavirusom. Pa što se događa?
Je li to nova stvarnost? Najzanimljivije je bilo što zaštitar na ulazu tužiteljstva nije želio primiti suprugu rudara koja se htjela požaliti. Tvrdio je da nema nikoga, da postoji samo jedna Gospa, a ja sam ipak otišao na 2. kat Tužiteljstva i puno je tamo službenika, tajnika, tužitelja... Lažu ljude da je Covid-19 na snazi, da ne mogu raditi, ili su shvatili da mogu koristiti pandemiju i postojeću situaciju kako bi imali mir i manje posla? Ja sam novinar i nekako mi je ipak uspjelo u naumu da podnesem tužbu na kraju. "
Pročitajte više: http://pressmania.pl/prokuratura-zajmie-sie-patologia-w-sa…/

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.