Pjesmama irskog banda "Westlife" CIA na ispitivanja mučila zatočenike

Ako ste krajem 90-ih često puštali glazbu MTV-a, nedvojbeno ste poznavali irski boy bend "Westlife" koji je 1998. "eksplodirao" na središnjoj glazbenoj sceni. Potom su polako tonuli u drugi plan. Danas je jedna od uspomena na njihovu početnu kreaciju i vijest da je CIA koristila jednu od njihovih najpopularnijih pjesama za mučenje zatvorenika.
 

Pjesmama irskog banda "Westlife" CIA na ispitivanja mučila zatočenike westlife youtube screenshot
1. 2. 2022

Prije svega, Westlife je u početku namjeravao potpisati ugovor s BMG-om, gdje je legendarni Simon Cowell nadzirao konačnu odluku. Na kraju je otpustio dečke, ali ga je primijetio glazbeni menadžer Louis Walsh, koji je tada već imao Boyzone bend pod svojim okriljem. Kada je Walsh odlučio uključiti Westlife u svoj portfelj, Simon Cowell mu je rekao:

"Morate barem troje njih otpustiti. Imaju fantastične glasove, ali oni su najružniji bend koji sam ikad vidio."

Skladba za mučenje

Kada je neprofitna Američka unija za građanske slobode objavila izvješće pripremljeno 2015. godine, pod naslovom Out of the Darkness, u kojem je detaljno opisan CIA-in program ispitivanja Suleimana Abdullaha, poznatog po tome što je tijekom pritvora bio podvrgnut najgorim oblicima mučenja. Glazbu su mu "navili" na najjače.
 

 

Izvješće otkriva da je Sulejman bio podvrgnut tehnikama mučenja koje su bile posebno osmišljene da ga "psihološki unište". Glazba je prestala tek kada je CD preskočio i reprodukcija se zaustavila. Tada su drugi zatvorenici počeli glasno dozivati ​​kako bi saznali tko je još u njihovom pritvoru. Suleiman je kasnije pušten kada je CIA odlučila da ne predstavlja prijetnju. Pjevač Westlifea Kian Egan komentirao je da je pjesma vjerojatno bila dobar izbor za mučenje. Za RTE 2 je rekao: “Prilično je neugodna pjesma, pogotovo ako je stalno slušate.” Kad mu je rečeno da je pjesma isprepletena s metal glazbom u svrhu mučenja, rekao je: glazbeni ekstremi, čini se razumljivim zašto su koristio ovo. Tako je kako je. "

Izvor: ACLU.org

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.