Zabrinjavajući detalji o zdravlju Celine Dion: 'Nema kontrolu nad svojim mišićima'

Još uvijek ima zakazan koncert u Zagrebu za 16. ožujka 2024.! Štoviše, reklamiraju ga, a zdravstveno se stanje kanadske super zvijezde pogoršava iz dana u dan.

Zabrinjavajući detalji o zdravlju Celine Dion: 'Nema kontrolu nad svojim mišićima' Celin Dion Instagram
19. 12. 2023

Sestra slavne pjevačice Celine Dione Claudette javno je potvrdila da se zvijezda suočava sa sve zabrinjavajućim zdravstvenim stanjem. Ispričala je kako Dion, koja se bori s takozvanim sindromom ukočenog muškarca, više nema kontrolu nad svojim mišićima.

Želja za povratkom na pozornicu ostaje

Pjevačica, najzapamćenija po evergreen hitu My Heart Will Go On, pati od rijetka autoimuna neurološka bolest poremećaj koji uzrokuje ukočenost mišića i grčeve, što također može utjecati na vid i govor. Svoju je dijagnozu podijelila s obožavateljima na Instagramu 2022. godine, nakon mjeseci borbe s neobičnim simptomima."Ona naporno radi, ali nema kontrolu nad svojim mišićima", objasnila je Claudette medijima. "Ono što mi slama srce je to što je uvijek bila disciplinirana. Uvijek je marljivo radila." Otkrila je da je njihova majka uvijek govorila Dion da će učiniti stvari kako treba. "Istina je da je i u našim i u njenim snovima cilj povratak na pozornicu. U kojem obliku? Ne znam", zaključila je sestra.

Neistražen zbog izuzetne rijetkosti

"Glasnice su mišići i srce je također mišić. To je ono što me pogađa", rekla je između ostalog, objasnivši da je problem poremećaja od kojeg Dion boluje to što pogađa jednu od milijun ljudi. Budući da je poremećaj vrlo rijedak i da nije zahvatio toliko ljudi, znanstvenici ga nisu toliko istraživali, pa je sindrom tvrdog čovjeka još uvijek relativno neistražen, zbog čega, prema riječima pjevačičine sestre, neki koji su bili pogođeni time izgubili su nadu, piše OK!

Već je više puta odgođen kocert u Zagrebu

Celine Dion je zbog zdravstvenog stanja bila prisiljena više puta odgoditi nekoliko potvrđenih nastupa svoje dugo iščekivane svjetske turneje Courage, u sklopu koje se trebala zaustaviti i u Zagrebu. Turneja, na koju je krenula i prije pandemije covida-19, a zbog virusa ju je bila prisiljena djelomično odgoditi, trebala se nastaviti već 2021. Tada je svaki put pomicala datume za godinu dana, a posljednji put je to učinila. godina. Koncert Celine Dion u zagrebačkoj Areni tako je još uvijek najavljen za sljedeću godinu - trebao bi se održati 16. ožujka 2024. Hoće li se doista održati, s obzirom na stanje pjevačice, ostaje nepoznato.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.