BREAKING NEWS U Slovačkoj upucali premijera države Fica, pogodili ga s 2-3 hica u trbuh, u teškom je stanju

Premijer Slovačke Robert Fico zadobio je dvije, a možda i tri prostrijelne rane u području abdomena, navodno u udove, prsa i trbuh. Netko je iz mase povikao "Robo, dođi ovamo" i tada je počela pucnjava. Liječnici se u Banskoj Bistrici bore za njegov život nakon što je dovezen helikopterom.

BREAKING NEWS U Slovačkoj upucali  premijera države  Fica, pogodili ga s 2-3 hica u trbuh, u teškom je stanju Radovan Stoklasa / Reuters / Pixsell
15. 5. 2024

Stravičan zločin dogodio se nakon sastanka Slovačke vlade u gradu Handlovi u okrugu Prievidza u srijedu nešto prije 15 sati.

Prema informacijama Plus JEDNOG DANA, Fićovo stanje je vrlo teško. Trenutno bi se trebao nalaziti u helikopteru koji ga prevozi u bolnicu u Banskoj Bystrici.

"Riječ je o prostrijelnoj rani trbuha i ruke. Trenutno je izvan životne opasnosti. Operirat će ga", rekao nam je u 15.30 sati dobro obaviješteni izvor.

U međuvremenu, prisutne televizije i redakcije mapiraju situaciju. Urednik RTVS-a je u intervjuu naveo da je "mislio da se radi o starijem muškarcu sa dužom kosom i povredom na glavi". No, napomenuo je urednik, napadača je vidio samo vrlo kratko. Prema njegovim riječima, policajci su ga odmah primirili i nakon pet minuta koliko je ležao na zemlji, ukrcali su ga u automobil. Odmah nakon što su zaštitari osigurali gomilu.

U međuvremenu je cijelu situaciju preuzela Nacionalna kriminalistička agencija (NAKA)
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.