Bajke je u Danskoj nekad davno pisao H.C. Andersen, danas to čine naše CURE. Hvala VATRENE rukometašice!

Foto: Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Napisao: Igor Stažić

FOTO GALERIJA: "Ružno pače" brončanog sjaja! Nitko nije znao da se igra Europsko prvenstvo u rukometu. Nitko ih nije ni ispratio, nitko ni retka o njima nije napisao, kamere su bile fokusirane negdje drugdje. Svima nama usprkos, naše se rukometašice vraćaju s medaljom. U utakmici za brončanu medalju pobijedile su Dansku, zemlju domaćina EP, bajkovitu državu koju je još davno takvom učinio Hans Christian Andersen. Naše cure ne samo da su čitale danskog pisca, čitale su one i Ivanu Brlić Mažuranić. To je dobitna formula koja ih je iz ničega pretvorila u nacionalne i europske heroine. Nitko im nije vjerovao, nismo znali ni da postoje, a sutra ćemo ih, ako Capak, Markotić, Božinović i Beroš dozvole dočekati u što većem broju u špaliru automobila. Svi koji žele neka se pridržavaju epidemioloških mjera i neka svojim autima naprave špalir kroz koji će proći naše brončane zlatnog sjaja na putu od Zračne luke dr. Franjo Tuđman do središta Zagreba.

Bajke je u Danskoj nekad davno pisao H.C. Andersen, danas to čine naše CURE. Hvala VATRENE rukometašice! HRS, Jozo Cabraja / kolektiff
20. 12. 2020

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.