Ima samo 10 godina i ima viši IQ od Einsteina i Hawkinga! Želja joj je s NASA-om kolonizirati Mars i još štošta!

Adhara Pérez iz siromašne četvrti Mexico Cityja s nepunih 10 godina studira na dva fakulteta, a u budućnosti želi postati NASA-ina znanstvenica i astronautkinja. U dobi od samo 7 godina časopis "Forbes" proglasio ju je jednom od 100 najutjecajnijih žena Mexica! Već je magistrirala atmosferske znanosti na Sveučilištu Miami i fiziku na Sveučilištu u Izraelu. Kad je imala 3 godine dijagnosticirali su joj autizam, a u vrtiću su je ismijavali. Danas rastura!
 

Ima samo 10 godina i ima viši IQ od Einsteina i Hawkinga! Želja joj je s NASA-om kolonizirati Mars i još štošta! adahra perez instagram
26. 1. 2022

Adhara Pérez ima stvarno velike snove. Nije neostvarivo. Ima iznimno visok IQ. Sa 162 izmjerenog IQ-a nadmašuje genijalne znanstvenike Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga.

Adhari mjeri IQ od svoje četvrte godine. Kada je imala samo sedam godina, časopis Forbes proglasio ju je najutjecajnijom ženom u Meksiku (za 2019.). Zvuči nevjerojatno, li Adhari je već magistrirala atmosferske znanosti na Sveučilištu Miami i fiziku na Sveučilištu u Izraelu.

Ali to nije sve. Dobila je i pozivnicu da se pridruži programu aeronautike u Alabami i studira svemirske znanosti u NASA-i, prenosi Telemundo. Adhari jednog dana želi postati astronaut.

Da bi djevojka ostvarila ovaj san, prvo mora nastaviti studij na Sveučilištu u Arizoni i brzo naučiti engleski.

"Morat ću ovdje ostati još tri mjeseca da naučim i naviknem se govoriti engleski", rekla je Adhara za NBC San Diego.

Kad je Adhara imala jedva tri godine, dijagnosticiran joj je autizam, a djeca iz susjedstva su je redovito ismijavala. Djevojka je stoga pala u duboku depresiju. Danas je pred njom uistinu divna i blistava budućnost.

Kad ju je majka poslala na psihoterapiju, tijekom dijagnostičkog procesa izmjeren joj je i kvocijent inteligencije i ustanovila je da je dva boda veći od Einsteinova i Heawkingova (budući da su ciljali na 'samo' 160).

Adhara je završila srednju školu kada je imala 8 godina i sada studira online na fakultetima. O svom gorkom iskustvu vršnjačkog uznemiravanja već je napisala knjigu. Djeca su je zvala "čudak" i "čudnjak". Učitelji nisu znali što bi s njome katkada. Bila je odsutna, znala bi zaspati i sve joj je bilo dosadno. Djevojčica je pala u duboku depresiju. Ali njena majka je znala da je njezina kći posebna.

“Uočila sam da zna periodni sustav elemenata i da zna algebru. Mislim da joj je bilo dosadno”, priča Adharina majka Nalley Sánchez za Infobae.

Kakav je njen savjet?

"Nikad ne odustajte, čak i ako vam se ne sviđa stanje u kojem se nalazite. Počnite planirati kamo biste željeli doći (i što biste željeli postati)!"

Mama Sánchez je odlučila odvesti svoju kćer na terapiju. Psihijatar  je preporučio da djevojčicu odvede u Centar za pozornost na talente (CEDAT), školu za darovitu djecu.

Tamo su brzo spoznali kako njezina kći nije bila samo nadarena, već je prava mala genijalka koji ima kvocijentom inteligencije od 162 – viši od Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga.

Obitelj Sánchez dolazi iz Tláhuaca u Meksiku, jedne od 16 općina na koje je podijeljen Mexico City. Jedna je od najsiromašnijih u gradu.

Čudo od djeteta

Magazin Forbes proglasio je malu Pérez jednom od 100 najmoćnijih žena Mexica, a ona je nedavno napisala memoare pod naslovom Don't Give Up.

“Najteže je bilo razbiti stereotip da djeca s autizmom ne mogu, niti su sposobna postići velike stvari”, rekla je mama Sánchez za The Mazatlan Post. https://themazatlanpost.com/2021/10/15/what-happened-to-adhara-perez-the-mexican-girl-genius-who-has-a-higher-iq-than-einstein-and-hawkings/

Pérez kaže da joj je san raditi u NASA-i. "Želim ići u svemir da koloniziram Mars", rekla je za Infobae.

Čak je održala glavnu prezentaciju u svojoj školi o crnim rupama na događaju koji je organizirao Institut za umjetnost i kulturu u Tijuani.

"Ako vam se ne sviđa gdje ste, zamislite gdje želite biti, vidim se u NASA-i, pa vrijedi probati", napisalo je čudo na svojoj Instagram stranici, https://www.instagram.com/p/CRcqAUWA1pL/?utm_source=ig_embed&ig_rid=0642843c-9441-48fa-8c8f-9ed8185595a2.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.