5 jednostavnih modnih trikova kako biste izgledali više

Cipele s petom nisu jedini modni trik koji nas vizualno povisuje. Promišljenim odabirom krojeva i kombinacijom odjeće lako se možemo osjećati višim nego što stvarno jesmo, a pritom zadržati svakodnevnu eleganciju i stil

5 jednostavnih modnih trikova kako biste izgledali više adamkontor from Pixabay
14. 1. 2022

Foto: adamkontor from Pixabay 

Glavni savjet pri odabiru ovakvih stajlinga je poznavanje vlastitih proporcija tijela i odabir komada koji produžuju vaše noge – s naglašenim strukom i optički proširenim nogama možemo izgledati nekoliko centimetara više, bez obzira na visinu.

1. Uske hlače ne kombinirajte s cipelama, koje dosežu do gležnja.

Preporuča se odabrati niže cipele, koje se kombiniraju tako da se koža ne vidi između kraja hlača i početka cipela. Čak i nekoliko centimetara vidljivog gležnja može biti razlog zašto naše noge izgledaju kraće nego što stvarno jesu.

2. Izbjegavajte široke, bujne jakne koje završavaju ispod bokova.

Iako predimenzionirane jakne već nekoliko sezona dominiraju modnim trendovima, za efekt visine dobro je odabrati one kraće.

3. Umjesto skraćenih hlača, birajte one koje premašuju gležnjeve.

Kroj hlača koji najviše dodaje našoj visini su hlače na zvono, u što se mnoge slavne osobe zaklinju u Victoria Beckham na čelu. Često imaju izuzetno visok struk i sežu do tla.

4. Kombinirajte cipele s platformoom.

Cipele s platformom udobna su verzija obuće koja nam dodaje visinu. Ravnomjerno podignut potplat na cipeli dodaje nekoliko centimetara našoj visini ovisno o odabranoj debljini.

5. Izberiti monokromatsku kosu.

Za razliku od raznobojnih stajlinga, monokromatski stvaraju izraženiju, elegantniju okomitu liniju koja optički produljuje naše noge i torzo.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.